B. Z. utanpotlassport.hu 2020.10.21 15:03 Frissítve: 2020.10.21 15:09

Rg: Gyulai Blanka egyre nagyobb biztonságban érzi magát

A Mol Alapítvány által támogatott, hamarosan 13 éves ritmikus gimnasztikázó, Gyulai Blanka a korosztályos országos bajnokság után a junior Eb-n is bizonyítana.

Az MTK Budapest ritmikus gimnasztikázója, Gyulai Blanka még csak október végén tölti be a 13. életévét, de ezzel együtt is jó eséllyel pályázik arra, hogy legtöbb társánál egy évvel fiatalabbként részt vegyen a november végén Kijevben esedékes junior Európa-bajnokságon. Hogy az ígéret az elmúlt hónapokban is nagy energiát fektetett az edzésekbe, azt jelzi a junior országos bajnokságon mutatott teljesítménye. Blanka az egyéni összetett versenyben bronzérmet szerzett, míg kötéllel, buzogánnyal és szalaggal is a harmadik helyen zárt.

Gyulai Blanka sokkal magabiztosabbnak érzi magát Fotó: Makó Éva/mtk.hu

Gyulai Blanka sokkal magabiztosabbnak érzi magát  •  Fotó: Makó Éva/mtk.hu

„Az előző évhez képest rengeteget fejlődtem – mondja a reménység. – Olyan munkát végeztünk, amely szerbiztonságot adott, és sokkal jobb gyakorlatokat tudtam csinálni a bajnokságon. Jobban is versenyeztem, mint szoktam, és ez annak köszönhető, hogy egyre több időt töltök a teremben, így egyre kevésbé izgulok a szőnyegen. A múlt hétvégi felmérőn már kifejezetten elfogadhatóan teljesítettem két szerrel is. Még nem volt minden tökéletes, kicsit jobban kell koncentrálnom, de olyan hiányosságaim jöttek elő, amelyek pótolhatóak. A nyáron kezdtük el alakítgatni a gyakorlataimat, most pedig már igyekszem őket tökéletesíteni.”

Ha minden a tiniversenyző tervei szerint alakul, akkor a juniorok kontinensviadalán kötéllel és szalaggal is megmutathatja magát. Hivatalos csapatot később hirdet a szövetség. Mindenesetre egy ilyen túra, sok újdonságot tartogatna Blanka számára.

Gyulai Blanka a junior Eb-n is bizonyítana Fotó: Makó Éva/mtk.hu

Gyulai Blanka a junior Eb-n is bizonyítana  •  Fotó: Makó Éva/mtk.hu

„Azért szeretnék ott lenni, mert miután most lettem junior, soha nem jártam még hasonlóan nagy versenyen. Kíváncsi vagyok, de ugyanakkor nagy drukk is van bennem. A klubtársamat, Kocsis Evelint kérdezgettem, milyen is egy ilyen világverseny. Azt mondta, először ő is megijedt egy pillanatra, amikor ott volt, de aztán teljesen nyugodtan be tudta mutatni a gyakorlatait. Remélem, én is így fogok majd tenni.”

Nemrégiben az MTK Budapest edzőnője, Koch-Tiringer Tímea így jellemezte a versenyzőt:

„Tudjuk és látjuk, hogy kimagaslóan szorgalmas, alázatos és minden helyzetben a maximumra törekszik. Bízunk benne, ez a hozzáállás az előtte álló évek során az eredményeiben is megmutatkozik.”

Hogy ez így legyen, a Mol Alapítvány is szeretné segíteni Blankát. Támogatása az igen költséges szerek és a dresszek beszerzésében vállal jelentős szerepet.

További korosztályos hírek TORNASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.