B. Z. utanpotlassport.hu 2020.11.23 19:18 Frissítve: 2020.11.28 19:30

Öttusa: megtartották az első válogatót az U17-es vb-re

A lányok között Haraszin Linda, a fiúk mezőnyében Tamás Botond győzelmével zárult az U17-es öttusázók székesfehérvári válogatóversenye.

A tervek szerint jövő februárban rendezik meg az U17-es öttusázók világbajnokságát Egyiptomban, és a múlt hét végén erre az eseményre tartották meg az első válogatóversenyt Székesfehérváron.

A háromtusában versenyző (úszás és lövészettel egybekötött futás) korosztály egyéni viadalán a lányok mezőnyéből a kombinált számban mutatott teljesítményével emelkedett ki a győztes, a több társánál két évvel fiatalabb, 13 esztendős Haraszin Linda. A miskolci Swimming Pentathlon ígéretét Zemán Zóra és Bauer Blanka követte a sorban. A fiúk között az UTE reménysége, Tamás Botond nyert Páczai Dávid és Simon Barnabás előtt.

Az U17-es lányok dobogója: Haraszin Linda (középen), Zemán Zóra (balra) és Bauer Blanka Forrás: Swimming Pentathlon

Az U17-es lányok dobogója: Haraszin Linda (középen), Zemán Zóra (balra) és Bauer Blanka  •  Forrás: Swimming Pentathlon

„A legnagyobb öröm, hogy ez a korosztály hosszú idő után újra versenyezhetett – mondja Szloboda József utánpótlás szövetségi kapitány. – Ez nagy motivációt jelent a fiatalok számára, akik az elmúlt időszakban csak kisebb háziviadalokon szerepeltek. Most viszont válogató volt, és még három ilyen versenyt tervezünk, mielőtt csapatot hirdetünk a világbajnokságra. Remélem, lesz lehetőség az események lebonyolítására, ugyanis a jelenlegi vírushelyzetet tekintve félő, korai az örömünk. A vébé sorsa is bizonytalan.”

A kapitány elmondta, az első válogató eredményei még elmaradnak a fiatalok valódi tudásától, de arra számít, versenyről versenyre lesz tapasztalható a javulás. A két győztes teljesítményéről azonban elismerően beszélt.

„Haraszin Linda nagyon fiatal, de annál ügyesebb, tehetségesebb kislány. Minden versenyen elindul, amelyen csak fejlődhet, és a laser runban már többszörös korosztályos világbajnoknak mondhatja magát. Az idősebbek felköthetik a nadrágjukat, mert párszor még biztosan kellemetlen meglepetést okoz a számukra. Tamás Botond is meghatározó személyisége a korosztályának, régóta az élmezőnyhöz tartozik. Az elmúlt években világversenyeken is járt, amelyeken még nem tudott kiemelkedő teljesítményt nyújtani, de ami késik, nem múlik.”

Az első válogató mezőnye a koronavírus-járvány miatt nem volt teljes. A lányokat harminchét, a fiúkat harminckettő fő képviselte – ennél lényegesen több fiatal szokta összemérni a tudását. Hogy a következő ilyen versenyen már magasabb lesz a létszám, abban csak bízni lehet. Szloboda Józseftől arról érdeklődtünk, mi történik az esetben, ha valaki a korábbi eredményei alapján jó eséllyel lenne válogatott-kerettag, ám a betegsége miatt nem tud megjelenni a válogatókon.

Ilyen ne forduljon elő! Szerencsére sok ügyes utánpótláskorú versenyzőnk van, ezért ha ilyen nem kívánatos esettel találkoznánk, nem kellene kétségbe esnünk a keretet illetőn. A válogatottban senkinek nincs bérelt helye, mindenki előtt nyitva áll a kapu. Aki éppen a legjobb, az fog utazni.”

ELSŐ U17-ES VÁLOGATÓVERSENY, SZÉKESFEHÉRVÁR
Végeredmény

Lányok
1. Haraszin Linda (Swimming Pentathlon), 2. Zemán Zóra Zoé (Dombóvári SI), 3. Bauer Blanka (BHSE)
Csapat
1. BHSE (Bauer Blanka, Nyerges Réka, Dubrovina Darya-Marya), 2. Kőbánya SC (Ürögi Tímea, Kiss Virág, Fodor Zita), 3. Lőrinc 2000 SE (Pataki Emma, Dézsi Karen, Majdik Fanni Emese)
Fiúk
1. Tamás Botond (UTE), 2. Páczai Dávid (Trion SC), 3. Simon Barnabás Bence (Kőbánya SC)
Csapat
1. BHSE „A” (Marosvári Ádám, Holéczy-Fehér Bogdán, Simon Tamás), 2. KSI (Tóth Ákos, Fábián Máté Ádám, Domján Bence Csanád), 3. Volán Fehérvár „A” (Jassó Zalán, Sütő Ádám, Mészáros Márton)

A részletes eredmények ITT érhetők el.

További korosztályos hírek ÖTTUSÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.