Ökölvívás: hasznos tapasztalatok a Bornemissza-emlékversenyről

N. D. utanpotlassport.huN. D. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.06.10. 21:13
Címkék
A korosztályos ökölvívó-válogatottak vezetőedzői értékelték az Utánpótlássportnak a 72. Bornemissza-emlékversenyt.

Ahogyan korábban beszámoltunk róla, összesen huszonegy aranyéremmel zárta a magyar csapat a 72. Bornemissza-emlékversenyt, Európa egyik legrégebbi junior és ifjúsági ökölvívó-viadalát. Az esemény minden évben fontos állomása a fiatalok világversenyekre való felkészülésének: idén – másfél hónappal az Európa-bajnokságuk kezdete előtt – a junioroknak volt kiváló erőfelmérő, amely során nívós külföldi ellenfelekkel szemben próbálhatták ki magukat. Az ifiknek is hasznos tapasztalatokkal szolgált a viadal, bár ők már túl vannak az év legfontosabb versenyén, a korosztályos Eb-n. Így gondolja Dorkó Péter, a serdülőválogatott és az Egri Városi Sportiskola vezetőedzője, aki szervezői szempontból is értékelte az eseményt.Dorkó Péter, a serdülőválogatott és az Egri Városi Sportiskola vezetőedzője, aki szervezői szempontból is értékelte az eseményt.

„Hosszú múltra visszatekintő eseményről van szó, ennek megfelelően a szervezői munkát tekintve is kialakult egyfajta menetrend, amit rutinnak nem neveznék, hiszen mindig vannak buktatók, ám szerencsére gördülékenyen folytak idén is az előkészületek – mondja a szakember. – Minden nemzet csapatában voltak erős versenyzők, hozzánk hasonló, illetve erősebb válogatottak érkeztek, akikkel fel tudtuk venni a tempót;

hasznos napokat hagytunk magunk mögött, amikből sokat tanultunk.

Törteli Ferenc kollégám kezei alatt szépen formálódik a juniorcsapat, amelyre Eb és vb is vár még idén. A korosztályban nagyon erős volt a mezőny, a külföldiek is a legjobbjaikat hozták, így megfelelő – egyben az egyik utolsó – alkalom volt a hazai fiataloknak, hogy megmutassák a tudásukat.”

Az imént említett Törteli Ferenc a tétnek megfelelően fokozott figyelemmel követte a juniorok produkcióit.

Tizenkét ország vett részt ezen az emlékversenyen, a színes mezőny miatt pedig ez remek lehetőség volt az Eb-felkészülés során a gyakorlásra és a tapasztalatszerzésrekezdi a junior fiúválogatott vezetőedzője. –

Mindent megtettek a fiatalok a győzelemért, kihajtották magukat, és külön kiemelném azokat a versenyzőket, akiknek aranyérem került a nyakukba.

Persze a többiekről sem szabad elfeledkezni, Berki Brendon például nagy visszatérőnk, aki négy meccsen bokszolt, döntőbe jutott, és a fináléban végül szoros összecsapáson maradt alul. Pár hete Marseille-ben, utána Szerbiában voltunk a juniorokkal, előttünk pedig áll még a szlovákiai Olimpiai Reménységek Versenye, meg persze edzőtáborok az Eb előtt.”

Az ifikről sem szabad elfeledkezni, akik közül a válogatott tagjai bő egy hónappal ezelőtt a korosztály Európa-bajnokságainak történetében az eddigi legeredményesebb szereplést szállították.

„Minden évben nívós a Bornemissza-emlékverseny, ez idén sem volt másképp, ám most valamivel kevesebben vettek részt a megszokottnál. Ez betudható annak is, hogy az ifik már túl vannak az idei Eb-n. A junioroknál viszont teljes volt a mezőny, magas létszámot jegyezhettünk fel a korosztályban – mondja Ács József, az ifjúsági fiúválogatott vezetőedzője. – Az Eb-csapatunk nagyrésze itt volt, közülük többen remek teljesítményt nyújtottak és aranyérmet szereztek; jó formában vannak a srácok. Július első felében újra edzőtáborba vonulunk, hiszen vannak még komoly feladataink erre az évre.”

(Kiemelt képünkön: a Bornemissza-emlékversenyen résztvevő magyar edzők egy része Fotó: Chryztoph, MÖSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik