N. D. utanpotlassport.hu 2022.08.12 13:45 Frissítve: 2022.08.12 15:31

Műkorcsolya: a tesztversennyel elkezdődik a juniorok szezonja

Augusztus 13-14. között rendezik meg a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban a műkorcsolyázók és a jégtáncosok 2022/23-as évadának első fellépését, a tesztversenyt, amelyen a felnőttek mellett a juniorok is jégre állnak.

Immár ötödik éve, hogy a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség által szervezett tesztverseny nyitja meg a hazai műkorcsolyázók és jégtáncosok aktuális évadát: idén augusztus 13. és 14. között lépnek jégre a felnőtt és a juniorkorú korisok a budapesti Gyakorló Jégcsarnokban.

A 14 éves Papp Vivien címvédőként érkezik a hét végi tesztversenyre Forrás: MOKSZ

A 14 éves Papp Vivien címvédőként érkezik a hét végi tesztversenyre  •  Forrás: MOKSZ

Az esemény több szempontból is fontos eleme a versenynaptárnak. A fiataloknak ez az első lehetősége, hogy bemutassák az előttük álló szezonra összeállított – és begyakorolt – programjaikat, amit a hazai szövetség szakemberei árgus szemekkel figyelnek. Azonban nem csak a prezentálás, hanem a minél jobb eredmény elérése is célja az ifjú indulóknak, hiszen augusztus végén a csehországi állomással elkezdődik az ISU Grand Prix-sorozat, amelynek magyar képviselői a tesztversenyen mutatott teljesítmény és az elért helyezés alapján lesznek kiválasztva.

Hasonlóan történt tavaly is: akkor a junior lányok között újonc Papp Vivien remek formában versenyzett, a rövidprogramja és a kűrje után közel 160 pontot zsebelt be, így két GP-állomáson is megmutathatta a tudását. A fiúk között Vlasenko Aleksandr védheti meg a címét, míg a jégtáncosok esetében a 2021-es indulók közül egyedül Leveles Réka és Leveles Balázs duója tér vissza.

Az esemény részletes programja ITT érhető el.

A budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezendő tesztverseny (augusztus 13-14.) indulói:
Műkorcsolya:
Junior lányok: Dzsumanyijazova Polina (DSC), Zsembery Anna Katinka (VAS), Papp Vivien (HKA), Virányi Laura (KSI) Ekker Léna (SKSE), Zsirnov Dária (PSE), Major Martina Petra (PSE)
Junior fiúk: Vlasenko Aleksandr (SKSE) Vlasenko Aleksei (SKSE), Berei Mózes József (PSE)
Jégtánc:
Junior: Leveles Réka, Leveles Balázs (HKA), Benkiewicz Maya, Rose Mark Shapiro (HKA)

További korosztályos hírek KORCSOLYASPORTOKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.