H. B. utanpotlassport.hu 2021.09.28 13:56 Frissítve: 2021.10.03 09:02

Birkózás: Minden mesteremtől kaptam valami pluszt – Lőrincz Tamás

Az Egy nap az utánpótlásért című eseményen a tokiói hősök, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok és Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózó élvezetes, személyes sztorikkal fűszerezett beszélgetés keretében osztotta meg, hogyan segítették egymást a nehéz időszakokban, valamint a nevelőedzőik fontossága és a hazai birkózósport mostani helyzete is szóba került a konferencián.

Lőrincz Tamás olimpiai bajnok és Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózóval az együtt, egymásért gondolat jegyében beszélgetett Bruckner Gábor, az Utanpotlassport.hu főszerkesztője. A fivérek történeteiből kiderült, mennyit és hogyan segítettek egymásnak a pályafutásuk során, miképpen adtak erőt a másiknak, amikor az éppen mélypontra került. A fejlődésük sorsdöntő állomása volt a Mr. Tus birkózó-sportiskola, amelynek Tamás már az alakulás évében a diákja lett, majd az öccse is követte őt Ceglédről Budapestre. A konferenciára elkísérte a testvéreket Bacsa Ferenc mesteredző, aki szintén bekapcsolódott az élvezetes diskurzusba. A tokiói hősök nevelőedzőik tevékenységének fontosságát is hangsúlyozták.

A Lőrincz testvérek élvezetes, személyes sztorikkal fűszerezett beszélgetés keretében osztották meg tokiói élményeiket is

A Lőrincz testvérek személyes sztorikkal fűszerezett beszélgetés keretében osztották meg, hogyan segítették egymást a nehéz pillanatokban

„Számomra az volt a meghatározó, hogy az adott időszakban velem foglalkozó edző a szakmai felkészültsége mellett valóban ismerjen engem, és tudja mire van szükségem emberileg is – fogalmazott Lőrincz Tamás. – Ebből a szempontból abszolút szerencsés voltam, hiszen Cegléden olyan alapokat kaptam minden téren, amelyekre később, a Mr. Tusban már remekül lehetett építeni. Az edzőim mindig arra törekedtek, hogy a birkózótudásom fejlesztése mellett neveljenek is, értéket adjanak át, és kijelenthetem: minden mesteremtől kaptam valami pluszt.”

Emellett Lőrincz Viktor kiemelte, hogy testvérekként rendre egymásra támaszkodhattak a nehéz időszakokban, illetve a másik sikereiből is merítették a motivációt.

„Nyilvánvalóan Tomi is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen eredményeket értem el, hiszen ott állt előttem a példa, testközelből láttam min megy keresztül, és mi kell a sikerekhez. Majd ahogy haladt előre a pályafutásunk, ez kölcsönösen is remekül működött. Amikor az egyikünk éppen hullámvölgyben volt, vagy netán sérüléssel bajlódott, a másikunk segítségével, közösen mindig túllendültünk a holtpontokon – mondta a fiatalabb Lőrincz fivér, majd az utánpótlás jelenlegi helyzetére is kitért. – Úgy látom, hogy a mostani fiatalok között is vannak hozzánk hasonló, sikerre éhes és elszánt versenyzők. A következő generáció tagjai már jobb körülmények között készülhetnek, mint mi egykoron. Az akadémián és a klubokban is színvonalas munka folyik, és mindent adott ahhoz, hogy a tehetségekből a jövő olimpiai bajnokai legyenek."

Tamás a tokiói olimpia után visszavonult az élsporttól, viszont semmi esetre sem fog elszakadni a birkózástól, a későbbiekben akár edzőként is el tudja képzelni magát.

„Mindenképpen szeretnék valamilyen formában a birkózószőnyeg mellett maradni. Az, hogy ez pontosan milyen feladatkört jelent, az még a jövő zenéje. Nagyon frissek még a versenyzői élményeim, át kell gondolnom alaposan ezt a kérdést. Azonban az mindenképpen megnyugvásra ad okot, hogy az elmúlt időszakban a fiatalok szép számban tűntek fel a felnőttválogatottban, akik folyamatosan fejlődnek. Továbbá az utánpótlásunk remek eredményeket hozott a közelmúltbeli világversenyeken, szóval ígéretes jövő előtt áll a hazai birkózás."

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.