UP-info utanpotlassport.hu 2021.12.02 17:37 Frissítve: 2021.12.02 17:45

Labdarúgás: ikszelt az oroszokkal az U16-os válogatott

Az U16-os magyar labdarúgó-válogatott jól játszott, de kapuba nem talált az oroszok elleni felkészülési meccsen, amely így gól nélküli döntetlennel ért véget Telkiben.

A Belvon Attila vezette U16-os magyar labdarúgó-válogatott kedden több kulcsembere nélkül lépett pályára az orosz korosztályos csapat ellen, amely akkor 3–1-re megnyerte a találkozót. A csütörtöki, Telkiben rendezett visszavágóra újabb játékosokról kellett lemondania a szakmai stábnak, hiszen a klubokkal kötött megállapodás értelmében többen is visszatértek kedden az egyesületükhöz.

Ikszelt az oroszokkal az U16-os válogatott Forrás: mlsz.hu

Ikszelt az oroszokkal az U16-os válogatott  •  Forrás: mlsz.hu

Az mlsz.hu beszámolója szerint az egész napos esőzés miatt a találkozót a telki edzőcentrum centerpályája helyett a műfüves pályán játszották le. A honi szövetség portálja kiemeli, a magyar válogatott nagyszerű hozzáállással futballozott, már az ellenfél térfelén nyomás alá helyezte az orosz játékosokat, és nagyon sok labdát szerzett a magasan megkezdett védekezésből. A vendégek előtt kevesebb terület nyílt a támadásvezetéshez, mint kedden, ennek ellenére az első félidőben gyors, kombinatív akcióik végén több alkalommal is helyzetbe tudtak kerülni.  A fordulás után annyiban változott a játék képe, hogy a magyar válogatott már helyzetig sem engedte eljutni az oroszokat, a hazai gárda több ziccert is kidolgozott, a befejezések azonban nem voltak pontosak. A mérkőzés 0–0-s döntetlennel ért véget.

Nagyszerű mentalitással, határozottan játszottunk a mai mérkőzésen, a játékosok mindent megtettek a győzelem érdekében. Végig magas tempóban futballoztunk, jól működött a védekezésünk, ezt az utat kell folytatnunk a jövőben is. A mutatott teljesítményhez gratulálok a játékosoknak, csak azt sajnálom, hogy nem sikerült győzelemmel zárnunk az évet, pedig a mérkőzés képe alapján megérdemeltük volna a sikert” – értékelt a lefújás után Belvon Attila szövetségi edző.

U16-OS VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS, TELKI
Magyarország–Oroszország 0–0

Magyarország: Radnóti Dániel - Lengyel Noel, Umathum Ádám, Mohai Bálint, Lukács Máté - Kern Martin, Tóth Levente, Bagi Ádám - Varga Zétény (Girsik Attila), Simon Benedek (Vidnyánszky Mátyás), Somfalvi Bence (Molnár Csaba)

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.

2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.