Labdarúgás: 1200 felett a fiatalok játékperce az NB I 23. fordulójában

Vágólapra másolva!
2023.03.14. 08:59
Címkék
A labdarúgó NB I 23. fordulójában összesen 1267 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; tíz klubban huszonegy ifjonc bizonyíthatott.

Az OTP Bank 23. fordulóját követően, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es születésű vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: tizenkilenc játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

Szombaton a Kisvárda és a Debrecen találkozóján (0–1) a hazaiaknál Czérna Erik állt be csereként, a bal oldali szélső 13 percet kapott, a mérkőzés során elszakadt a keresztszalagja. A vendégeknél nem lépett pályára magyar utánpótláskorú. 

A Paks és a Mol Fehérvár mérkőzésén (2–1) Simon Barnabás védte a hazaiak kapuját, s bár két védést is bemutatott, rossz kijövetele miatt egyenlíthetett a vendégcsapat. Vas Gábor ezúttal is védekező középpályásként játszotta végig a bajnokit, párharcainak 29 százalékát nyerte meg, passzainak 64 százaléka volt pontos, egy kapura lövése és két szerelése volt, 11-szer szerzett labdát, s négyszer vesztette el. A székesfehérváriaknál nem lépett pályára magyar utánpótláskorú. 

A Bp. Honvéd és a Zalaegerszeg összecsapásán (1–0) Dúzs Gellért védte hiba nélkül a hazaiak kapuját, az előző fordulóhoz hasonlóan kapott gól nélkül tudta le a meccset, kétszer hárított. Hetvenöt percet töltött a pályán a jobb oldali támadóként bevetett

Kocsis Dominik, a Nemzeti Sport által a forduló válogatottjába nevezett fiatal miután nagyszerű testcsellel fektette el az egerszegiek kapusát, megszerezte pályafutása első NB I-es gólját.

Emellett egy lövéssel próbálkozott, passzainak 78 százaléka volt pontos, párharcainak 31 százalékát nyerte meg, hat cseléből négy jött be. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Átrok István is pályára lépett – időhúzó csereként. A vendégeknél Szalay Szabolcs a tízes posztján játszotta végig a meccset, egy lövése volt, párharcainak 21 százalékát nyerte meg, passzainak 88 százaléka volt pontos, sikeres csele nem volt. A szünetben cserélék le Németh Dánielt, a középcsatárnak két lövése volt (üres kapus helyzetben hibázott), passzainak 60 százaléka volt pontos, párharcait 19 százalékban nyerte meg, neki sem volt jó csele. Csereként kapott lehetőséget Kovács Barnabás, 16 percet töltött a pályán, de lendíteni nem tudott csapatán.

Vasárnap a Kecskemét és a Vasas meccsén (2–0) a liláknál Horváth Krisztofer és Katona Bálint is kezdett. Előbbi bal oldali támadót játszott, három kaput nem találó lövése mellett két jó csele volt, passzainak 90 százaléka volt pontos, 31 százalékban nyerte meg a párharcait. Utóbbi játékos jobb oldali támadóként kapott szerepet, két kapuralövéssel próbálkozott, jó csele nem volt, passzainak 79 százaléka volt pontos, párharcainak 40 százalékát nyerte meg. Az angyalföldieknél középhátvédként játszott Iyinbor Patrick, egy lövése volt, passzainak 78 százaléka volt pontos, párharcait 73 százalékban nyerte meg, egy szerelésére nyolc labdaszerzés és három labdavesztés jutott (abból kettő a saját térfelén). Csereként lépett pályára Szilágyi Szabolcs, párharcait azonban csak 13 százalékban nyerte meg, egy jó beadása volt, passzainak 82 százaléka talált társat. A középcsatár Szalai József a hajrában állt be.

Az Újpest és a Mezőkövesd találkozóját (1–0) Szabó Bálint végjátszotta, a hazaiak jobbhátvédje 91 százalékos pontossággal passzolt, párharcait 78 százalékban nyerte meg, egy kulcspassza mellett két sikeres csele és két szerelése volt, nyolcszor szerzett és kétszer vesztett labdát. Varga Barnabás ezúttal csereként hat percet kapott. A vendégeknél Kállai Kevin jobbhátvédként játszotta végig a mérkőzést, passzainak 59 százaléka volt pontos, egy pontos beadása volt, párharcait 47 százalékban nyerte meg, ötször szerelt, három jó csele volt, a labdát négyszer szerezte meg és 13-szor adta el (hatszor a saját térfelén). Lehoczky Roland csereként beállva nem tudott lendíteni csapatán, párharcainak felét nyerte meg, passzainak 79 százaléka volt pontos. 

A Ferencváros és a Puskás Akadémia meccsén (1–2) a hazaiak az idény során először vetettek be magyar utánpótláskorú játékost, a Debrecentől a télen kölcsönvett Baráth Péter első bajnokját játszotta Fradiban, a szünetben állt be. A védekező középpályásnak egy kaput el nem találó lövése volt, passzainak 84 százaléka volt pontos, párharcait 44 százalékban nyerte meg, kétszer szerezte meg és háromszor adta el a labdát. A vendégeknél bal oldali középpályásként kezdett Komáromi György,

az U21-es válogatott játékos szerezte csapata első gólját.

Emellett két lövése volt, párharcait 27 százalékban nyerte meg, négyszer szerzett labdát és háromszor vesztette el. Bal oldlai támadót játszott Gruber Zsombor, két lövéséből egy találta el a kaput, két sikeres csele volt, párharcainak 24 százalékát nyerte meg, míg a passzainak 60 százaléka volt pontos.
 

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI
AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 23. FORDULÓJÁBAN:

Csapatonként

Paks: 97+97=194 perc
Bp. Honvéd: 100+75+2=177 perc
Puskás Akadémia: 89+83=172 perc
Zalaegerszeg: 100+49+16=165 perc
Vasas: 74+49+14=137 perc
Kecskemét: 70+61=131 perc
Mezőkövesd: 96+28=124 perc
Újpest: 96+6=102 perc
Ferencváros: 52 perc
Kisvárda: 13 perc

Játékosonként
Szalay Szabolcs (Zalaegerszeg): 100 perc
Dúzs Gellért (Bp. Honvéd): 100 perc
Simon Barnabás (Paks): 97 perc
Vas Gábor (Paks): 97 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd): 96 perc
Szabó Bálint (Újpest): 96 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 89 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 83 perc
Kocsis Domink (Bp. Honvéd): 75 perc
Iyinbor Patrick (Vasas): 74 perc
Horváth Krisztofer (Kecskemét): 70 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 61 perc
Baráth Péter (Ferencváros): 52 perc
Németh Dániel (Zalaegerszeg): 49 perc
Szilágyi Szabolcs (Vasas): 49 perc
Lehoczky Roland (Mezőkövesd): 28 perc
Kovács Barnabás (Zalaegerszeg): 16 perc
Szalai József (Vasas): 14 perc
Czérna Erik (Kisvárda): 13 perc
Varga Balázs (Újpest): 6 perc
Átrok István (Bp. Honvéd): 2 perc
ÖSSZESEN: 1267 perc

(Kiemelt kép: A pályafutása első NB I-es gólját szerző Kocsis Dominikot (balra) ünneplik a kispesti társak Forrás: Sportal.hu)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik