B. Z. utanpotlassport.hu 2021.03.27 13:12 Frissítve: 2021.03.27 17:34

Krstulovic Alex nyerte meg az ifjúsági Hello Sakk-kupát

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

Fordulatos döntőben, végül a 17 éves Krstulovic Alex nyerte meg a legjobb hazai ifjúsági játékosok részvételével zajlott online Hello Sakk-kupát.

 

Krstulovic Alex izgalmas döntőben nyerte meg a Hello Sakk-kupát Forrás: ase.hu

Krstulovic Alex izgalmas döntőben nyerte meg a Hello Sakk-kupát  •  Forrás: ase.hu

 

A tavalyi év után az idén második alkalommal kiírt internetes rapid viadal februárban négy csoportban 22 fiú- és 10 leányjátékossal kezdődött, a középdöntővel folytatódott, majd pénteken a négyes fináléval ért véget.

Az elődöntőben Krstulovic a 15 éves ifj. Gombócz Ferencet győzte le, míg a 16 esztendős Persányi Barnabás a Final Four legfiatalabb sakkozója, a 2006-os születésű Pásztor Balázsnál bizonyult jobbnak.

A döntő aztán igazán kiélezett és eseménydús küzdelmet hozott. Az oda-visszavágós aranycsata első partiját Krstulovic nyerte, aki a második játszmában a döntetlennel is beérte volna, azonban az első meggondolatlan lépésére rögtön lecsapott Persányi, és egyenlített.

A finálé az azt követő schnell játszmákban sem dőlt el, a befejezés pedig igen drámaira sikerült. Az armageddonban – amely a futballmérkőzések tizenegyesrúgó párbajához is hasonlítható –a világossal játszó Krstulovicnak öt, míg a sötéteket irányító Persányinak négy perc gondolkodási idő állt rendelkezésére, de remi esetén az utóbbi győzött volna. A „hirtelen halál” hajrájában Persányi némileg kedvezőbb pozícióban állt az ellenfelénél, az idejével azonban rosszul gazdálkodott, és leesett tábláról, miközben az így tornagyőztes Krstulovicnak 1,3 másodperc maradt a neve mellett.

A harmadik helyet ifj. Gombócz szerezte meg, aki 1,5–0,5-re nyert Pásztor ellen. A Hello Sakk-kupa legjobban szereplő leányjátékosa a 13 éves Gaál Zsóka lett, aki a középdöntőben a negyedik helyen búcsúzott a csoportjából.

További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.