B. Z. utanpotlassport.hu 2021.03.27 13:12 Frissítve: 2021.03.27 17:34

Krstulovic Alex nyerte meg az ifjúsági Hello Sakk-kupát

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

Fordulatos döntőben, végül a 17 éves Krstulovic Alex nyerte meg a legjobb hazai ifjúsági játékosok részvételével zajlott online Hello Sakk-kupát.

 

Krstulovic Alex izgalmas döntőben nyerte meg a Hello Sakk-kupát Forrás: ase.hu

Krstulovic Alex izgalmas döntőben nyerte meg a Hello Sakk-kupát  •  Forrás: ase.hu

 

A tavalyi év után az idén második alkalommal kiírt internetes rapid viadal februárban négy csoportban 22 fiú- és 10 leányjátékossal kezdődött, a középdöntővel folytatódott, majd pénteken a négyes fináléval ért véget.

Az elődöntőben Krstulovic a 15 éves ifj. Gombócz Ferencet győzte le, míg a 16 esztendős Persányi Barnabás a Final Four legfiatalabb sakkozója, a 2006-os születésű Pásztor Balázsnál bizonyult jobbnak.

A döntő aztán igazán kiélezett és eseménydús küzdelmet hozott. Az oda-visszavágós aranycsata első partiját Krstulovic nyerte, aki a második játszmában a döntetlennel is beérte volna, azonban az első meggondolatlan lépésére rögtön lecsapott Persányi, és egyenlített.

A finálé az azt követő schnell játszmákban sem dőlt el, a befejezés pedig igen drámaira sikerült. Az armageddonban – amely a futballmérkőzések tizenegyesrúgó párbajához is hasonlítható –a világossal játszó Krstulovicnak öt, míg a sötéteket irányító Persányinak négy perc gondolkodási idő állt rendelkezésére, de remi esetén az utóbbi győzött volna. A „hirtelen halál” hajrájában Persányi némileg kedvezőbb pozícióban állt az ellenfelénél, az idejével azonban rosszul gazdálkodott, és leesett tábláról, miközben az így tornagyőztes Krstulovicnak 1,3 másodperc maradt a neve mellett.

A harmadik helyet ifj. Gombócz szerezte meg, aki 1,5–0,5-re nyert Pásztor ellen. A Hello Sakk-kupa legjobban szereplő leányjátékosa a 13 éves Gaál Zsóka lett, aki a középdöntőben a negyedik helyen búcsúzott a csoportjából.

További korosztályos hírek SAKKBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.