K. B. utanpotlassport.hu 2020.11.21 16:52 Frissítve: 2020.11.27 08:54

Kosár: Somogyi Ádámot lelkileg is megviseli a koronavírus

Az osztrákok elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülhetett volna a DEAC húszéves kosárlabdázója, Somogyi Ádám, ám a koronavírus közbeszólt, elkapta a fertőzést.

Különösen nem jött jókor a pozitív koronavírusteszt a DEAC húszéves kosarasának, Somogyi Ádámnak. A felnőtt férfiválogatott szövetségi kapitányától, Ivkovics Sztojantól ugyanis meghívót kapott a nemzeti együttes Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésre készülő keretébe, így azonban nem vehet részt az összetartáson. A fiatalnál szerencsére eddig csak gyengébb tünetek jelentkeztek.

Somogyi Ádám  is elkapta a koronavírust Forrás: kosarlabda.deac.hu

Somogyi Ádám is elkapta a koronavírust  •  Forrás: kosarlabda.deac.hu

„Már sokkal jobban vagyok, izomgyengeséget éreztem egy-két napig. Ha holnap meccs lenne, készen állnék rá, de sajnos ez nem így működik. Mentálisan nagyon rosszul érint a helyzet, régóta készültem arra, hogy a válogatottban együtt készülhessek a srácokkal. Noha a legrosszabbkor jött, el kell fogadnom a helyzetet, ezzel senki nem tud mit csinálni” – magyarázza Somogyi.

Ádám egyébként jól szerepel az élvonalban; öt meccsből ötször kezdőként lépett pályára, ezeken az összecsapásokon 24.4 percet, 7.2 pontot, 6.2 lepattanót és 3.6 gólpasszt jegyzett, ez 13.6-os hatékonysági mutatóra volt elegendő.

„Örülök, hogy az edzőim és a csapattársaim bizalmát is elnyertem. A nyáron sokat dolgoztam azért, hogy felelősségteljesebben, jobb döntéseket hozva játsszak, és ebben a tekintetben úgy érzem, remekül halad a fejlődésem. Mindez persze annak is köszönhető, hogy már az előző kiírásban is testközelből megtapasztalhattam, milyen komolysággal és elhivatottsággal játszanak a legjobb hazai kosarasok és a légiósok. Remekül érzem magam, ez a szezon összehasonlíthatatlan a legutóbbival.”

A járvány okozta folyamatos kiszámíthatatlansághoz persze nehéz alkalmazkodni a bajnokságban.

„Kaotikus a helyzet. Arra is volt már példa, hogy összepakolva, indulásra készen voltam az egyik mérkőzésre, amikor közölték, elmarad a párharc. A válogatottszünet után remélem, lesz valamilyen változtatás, mert ezt a helyzetet mentálisan is nagyon nehéz kezelni. A szezon elején szerencsénk volt, elkerült minket a fertőzés, azóta viszont a keret több, mint fele átesett rajta vagy épp benne van.”

A DEAC eddig hatból négy mérkőzésen aratott diadalt.

„A Szolnok ellen vállalható vereséget szenvedtünk, a Sopronnal szemben viszont sokat hibáztunk. A célunk az, hogy dobogósként zárjuk a ligát, ám ehhez sokkal jobban kell teljesítenünk. A szezon elején megvolt a lendületünk, rengeteget fejlődtünk csapatként. A járvány sajnos ennek a folyamatnak is gátat szabott.”

Ádám végül kiemelte, nagyon szurkol a magyar válogatottnak, amely jövő szombaton Ausztria ellen lép pályára, s akár ki is harcolhatja az Eb-részvételt.

Egyéb korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.