Kosárlabda: Mányoky Rékát már nem zavarja, ha hibázik

Krasznai Bence utanpotlassport.huKrasznai Bence utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2020.10.29. 19:41
Címkék
A Ludovika-FCSM Csata 19 éves kosárlabdázójával, Mányoky Rékával beszélgettünk az októberben rajtolt első osztályú bajnokságban mutatott remek teljesítményéről, és arról, minek köszönhetően fejlődött szembetűnően sokat a legutóbbi kiírás óta.

A Ludovika-FCSM Csata felnőttélvonalban szereplő együttesének 19 éves játékosa, Mányoky Réka a legutóbbi évadban17.8 percet, 2.6 pontot, 1.6 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt, és ez 5.5-ös hatékonysági mutatóhoz (VAL-érték) volt elegendő. Májusban beszélgettünk velearról, miért nem volt teljesen elégedett magával.Mányoky Réka a legutóbbi évadban17.8 percet, 2.6 pontot, 1.6 lepattanót és 1.6 gólpasszt átlagolt, és ez 5.5-ös hatékonysági mutatóhoz (VAL-érték) volt elegendő. Májusban beszélgettünk velearról, miért nem volt teljesen elégedett magával.

„Csupán néhány olyan mérkőzés volt, amelyen felszabadultan játszottam.Alapvetően izgulós típus vagyok, főleg a rutintalanságom miatt. Ha a mérkőzés elején adódik egy-két olyan szituáció, amelyet rosszul kezelek, úgy a folytatásban már nincs elég önbizalmam. Következtetésképpen: nem szabad hibáznom”− nyilatkozta.

Mányoky Réka 16 pontot dobott az ELTE-BEAC Újbuda ellen Forrás: hunbasket
Mányoky Réka 16 pontot dobott az ELTE-BEAC Újbuda ellen Forrás: hunbasket

Mányoky Réka 16 pontot dobott az ELTE-BEAC Újbuda ellen  •  Forrás: hunbasket

Az október elején rajtolt kiírásban megsüvegelendő teljesítményt nyújt, és erre az M4 Sporton látható Kosárlabda Magazin is felfigyelt legutóbbi adásában. Hétből hét meccsen kezdőként lépett pályára, ezeken az összecsapásokon 29.3 percet, 10.4 pontot, 5.1 lepattanót és 3.3 gólpasszt átlagolt, amely 18.6-os VAL-értéket eredményezett.

„Nagyon sokat edzettem a nyáron az első klubomban, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémián Székesfehérváron− oda valósi vagyok. Júniustól egyéni képzéseket tartottak a Csatában, heti kétszer utaztam fel. Rengeteget fejlődtem az utóbbi hónapokban, sokat segítettek a DKKA-ban, és úgy érzem, erőnlétben és mentálisan egyaránt összeszedtem magam”− meséli a többszörös utánpótlás Európa-bajnoki érmes fiatal.

De mi a helyzet a hibák kezelésével? Továbbra is fennáll az eddig tapasztalt probléma?

„Szerencsére már nem, megtanultam irányítani magam. Persze még hibázom, ám azokon hamar túllendülök. Csak az jár olyankor a fejemben, hogy menni kell tovább. Azzal nyugtatom magam, hogy majd a következő lehetőségnél nem követem el ugyanazt. Sokan segítettek túllendülni ezen, a családom és a csapattársaim is folyamatosan biztatnak.”

A Csata hét mérkőzéséből ötöt megnyert, így jelenleg az NB I ötödik helyén áll.

„Hétről hétre próbálunk jobbak lenni, tulajdonképpen eddig az történt, amire számítottam− persze a Cegléd elleni vereség nagyon nem hiányzott. Ha ugyanolyan ütemben fejlődik tovább a csapat, mint most, akkor hasonlóan nagy meglepetéseket okozhatunk, mint az előző kiírásban (a koronavírus-járvány miatt idő előtt véget ért bajnokság negyedik helyén zárt − a szerk.). Ami engem illet: ha az eddig mutatott szintet tudnám tartani a szezon végéig, azzal nagyon elégedett lennék. Érzem a bizalmat a pályán, és ez nagyon sokat segít. A csapategység olykor van már olyan jó, mint az előző kiírásban, de bőven van még hová fejlődnünk.”

AZ M4 SPORT KOSÁRLABDA MAGAZIN CÍMŰ MŰSORÁNAK DIAGRAMMJA:

Mányoky Réka fejl
Mányoky Réka fejl

További korosztályos hírekKOSÁRLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik