UP-info utanpotlassport.hu 2022.08.19 13:26 Frissítve: 2022.08.19 13:31

Kosárlabda: elkészült a debreceni 3x3-as U18-as vb csoportbeosztása

Elkészítették az augusztus 23-án rajtoló debreceni 3x3-as leány és fiú U18-as világbajnokság csoportbeosztását.

Augusztus 23-án kezdetét veszi a 3x3-as U18-as világbajnokság Debrecenben. A szervezők elkészítették a csoportbeosztást és a menetrendet is, melynek köszönhetően már ismertek a magyar válogatottak ellenfelei – számol be a hunbasket.hu.

Nagy Réka a magyar csapat egyik erőssége Forrás: hunbasket.hu

Nagy Réka a magyar csapat egyik erőssége  •  Forrás: hunbasket.hu

A világbajnoki címért mindkét nemnél 20-20 csapat küzdhet majd hat napon keresztül a Nagytemplom előtt felállításra kerülő arénában – írja a debrecenisportcentrum.hu. Keddtől péntekig négy ötös csoportban mérkőznek meg majd egymással a világ legjobb tizennyolc év alatti játékosai, hétvégén pedig az egyeneskieséses szakaszra és egyben a helyosztókra kerül sor. Tavaly történelmi eredménnyel zárult a debreceni U18-as világbajnokság, hiszen a Szabó Zitával felálló leánycsapatunk nagy meglepetésre bronzéremmel zárta a tornát. Ahhoz, hogy a tavalyi sikerek megismétlődjenek, ezúttal is bravúrra lesz szükség, főleg annak tudatában, hogy első ránézésre egyik válogatottunk sem került könnyű csoportba.

A Lekli József vezette fiú nemzeti csapatunk az A-jelű ötösbe kapott besorolást, ahol Németország, Egyiptom, Szerbia és Trinidad és Tobago lesz az ellenfelük. A német válogatott eddigi eredményeinek köszönhetően első kiemeltként érkezett a cívisvárosba, de a 3x3-as nagyhatalom Szerbia vagy a tavalyi vb-n az elődöntőig menetelő egyiptomiak fiataljai sem tűnnek könnyű feladatnak. Az utolsó csoportellenfélre könnyen legyinthetnénk, hiszen Trinidad és Tobago eddig finoman fogalmazva sem írta be magát a szakág történelemkönyveibe, de a rendkívül jó fizikális adottságokkal rendelkező szigetországiak képesek lehetnek nehéz perceket okozni ellenfeleiknek. A magyar együttes a Bata Olivér, Major Bulcsú, Gadus Bogdán és Hegedűs Brúnó kerettel áll majd fel, utóbbi kettő ráadásul a DEAC Kosárlabda Akadémia növendéke, így lesz kiért szorítania a debreceni publikumnak.

A lányok egy fokkal könnyebb kvintettbe kerültek, ugyanakkor várhatóan nekik sem lesz diadalmenet a csoportkör. A Nagy Réka, Dávid Mia, Varga Napsugár és Zsámár Panna alkotta magyar válogatott útja Üzbegisztánon, Franciaországon, Mexikón és Hollandián át vezethet majd a legjobb nyolc közé, várhatóan a két európai csapattal lesz nagy csata a negyeddöntőért.

Elsőként a lányok lépnek majd pályára kedden 17 óra 50 perctől, s rögtön talán a legkomolyabb ellenfélnek tűnő Franciaországgal találkoznak, míg a nap második mérkőzésén Mexikó lesz az ellenfelük. Nagy Rékáék csütörtökön zárják majd a csoportkört, míg a DEAC Kosárlabda Akadémia tehetségeit is soraiban tudó fiúknak a szerdai és pénteki játéknapon szurkolhatunk majd. A közel ezer fős arénába a szokásoknak megfelelően a belépés ingyenes, de az érdeklődök a FIBA 3x3 YouTube csatornáján is követhetik az eseményeket.

Magyar válogatottak mérkőzései (teljes menetrend itt):
Augusztus 23. 17:50 Franciaország – MAGYARORSZÁG (leány)
Augusztus 23. 19:55 MAGYARORSZÁG – Mexikó  (leány)
Augusztus 24. 10:15 Szerbia – MAGYARORSZÁG (fiú)
Augusztus 24. 12:45 Németország – MAGYARORSZÁG (fiú)
Augusztus 25. 12:10 Hollandia – MAGYARORSZÁG  (leány)
Augusztus 25. 14:00 MAGYARORSZÁG – Üzbegisztán  (leány)
Augusztus 26. 13:00 MAGYARORSZÁG – Trinidad és Tobago (fiú)
Augusztus 26. 15:15 MAGYARORSZÁG – Egyiptom (fiú)

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.