Hornyák Balázs utanpotlassport.hu 2022.12.06 13:18 Frissítve: 2022.12.10 13:01

Kosárlabda: Demeter Levente nyolcas döntőbe vezetné a kőbányaiakat

A 15 éves Demeter Levente rendületlenül szórja a pontokat a Zsíros Akadémia Kőbánya színeiben a kadét fiú kosárlabda-bajnokságban, és remek teljesítményének köszönhetően jelenleg holtversenyben vezeti a pontlistát korosztályában.

A Soproni Sportiskola szupertriója mellett a kőbányaiak hátvéd-bedobója, Demeter Levente is kimagasló statisztikai mutatókat produkál az U16-os bajnokság alapszakaszában. A Zsíros Akadémia 15 esztendős kosarasa

28,7 pontot, 11 lepattanót és 33,1-es VAL-mutatót

átlagolt meccsenként, ezzel a pontok terén – Nyikos Balázzsal egyetemben – az élen áll, míg a lepattanó terén a második, a teljesítményindexben pedig a negyedik legjobb a kadétok között.

„Szinte az egész nyarat végig dolgoztam, és ez szerencsére visszaköszön a pályán is – kezdte Demeter az Utánpótlássportnak. – Úgy érzem, a dobásokban léptem előre a legnagyobbat, főleg a hárompontosakban, tavaly nem igazán voltam eredményes kintről, viszont most már jóval magabiztosabbnak érzem magam ebben. Emellett a labdakezelésem is jobb lett, valamint fizikailag rengeteget erősödtem,

egy évvel ezelőtt például csupán fele akkorát ugrottam, mint most.”

A Zsíros Akadémia pillanatnyilag a negyedik helyen áll, 3/6-os mérleggel a B jelű kiemelt csoportban.

„Egyértelműen az országos döntőbe kerülés a legfőbb célunk, illetve ha bejutunk a legjobb nyolc közé, ott minél előrébb végezni. A papírforma szerint két-három csapat kiemelkedik a mezőnyből, de utánuk nagyon szoros a versengés, amelybe mi is szeretnénk beleszólni, és odaérni a végjátékba” – mondta a korosztályos válogatott fiatal.

Edzője, Tápai Zsolt így látja a nagyszerűen teljesítő tanítványát:

„Levi mindig a korosztálya legjobbjai közé tartozott, ennek köszönhetően pedig már fiatalabbként is rendre fontos szerephez jutott akár az idősebbek között, és ez így van most is, hiszen a kadét mellett a juniorcsapatunknak szintén oszlopos tagja, és ott úgyszintén fontos feladatokat kap. Kulcskérdés, hogy a magasságával együtt fenn tudja-e tartani ezt a domináns teljesítményt, de mindenképpen jó úton halad, bízunk benne, hogy hasonlóan folytatja.”

(Kiemelt kép forrása: Zsíros Akadémia Kőbánya)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.