H. B. utanpotlassport.hu 2023.05.24 20:35 Frissítve: 2023.05.24 22:01

Kosár: Fekete Ádám a serdülők döntőjében hozta a legjobbját

Házigazdaként az NKA Pécs serdülő fiú kosárlabdacsapata megvédte címét a korosztályos bajnokságban. A döntő legértékesebb játékosának (MVP) választott Fekete Ádámot kérdeztük a diadal után.

Mint arról beszámoltunk, az NKA Pécs hazai környezetben 88–55-re verte a MAFC csapatát a fináléban a serdülő fiú kosarasok országos döntőjében, ezzel Moosz Milán csapata megvédte címét az U14-es korosztályban, méghozzá veretlenül, 34/0-ás mérleggel abszolválva az évadot.

A pécsiek sikerében oroszlánrészt vállalt Fekete Ádám, aki a döntőben 15 pontot, 10 lepattanót, 3 szerzett labdát, 2 blokkot és a mezőny legjobbjaként 26-os VAL-mutatót jegyzett, kiérdemelve a finálé legértékesebb játékosának járó díjat.

„Nagyon boldogok voltunk, hogy sikerült nyernünk, látszott az egész éves munka a csapat teljesítményém. Jó érzés, hogy tényleg megérte beletenni azt a rengeteg munkát az edzéseken és a meccseken.

Végig azt éreztem, nagyon egyben van a csapatunk, folyamatosan biztattuk egymást, és ennek is köszönhetően végül elhoztuk az aranyérmet. A szezon folyamán sokat fejlődtünk közösen, és együtt lépésről lépésre haladtunk a bajnoki cím felé.

Jobb helyen nem is rendezhették volna a döntőt, tényleg remek volt hazai pályán játszani, ebben a csarnokban vannak a legjobb körülmények" – mondta Fekete az Utánpótlássportnak.

Forrás: NKA Pécs
Annak külön örültem, hogy a MAFC elleni fináléban sikerült a legjobb teljesítményemet nyújtani az országos döntőben. A korábbi meccseken nem igazán ment úgy a játék, ahogy szerettem volna,

de próbáltam végig ugyanúgy koncentráltnak maradni azokon a mérkőzéseken is, és például a védekezésemmel segíteni a csapatot. Majd a döntőben pedig végül jól kijött a lépés. Természetesen, nagyon örültem neki, hogy én kaphattam meg az MVP-címet, de a csapatunkból rajtam kívül akár más is megérdemelhette volna a díjat, többen is kifejezetten jól játszottak a döntőben, szintén sokat tettek hozzá a győzelemhez, és akkor se lettem volna szomorú, ha a többiek közül kapja meg valaki."

(Kiemelt képen: Fekete Ádám (feketében, balra) Forrás: NKA Pécs)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.05.10 19:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kőbányán is elindul az Úszó Nemzet Program: a Turi György mesteredző fémjelezte Kőbánya SC-ben sajátíthatják el a fiatalok a sportág alapjait.

2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.