Bruckner Vince utanpotlassport.hu 2020.10.19 16:49 Frissítve: 2020.10.19 16:59

Kézilabda: Rea Barnabás a BL minden percét élvezte

Gólpasszal mutatkozott be a Bajnokok Ligájában a Porto ellen a MOL-Pick Szeged 17 éves irányítója, Rea Barnabás, aki világsztároktól tanul a Tisza partján.

A koronavírus-járvány miatt a második Bajnokok Ligája-mérkőzésére is tartalékos összeállításban utazott el a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A Kielce elleni háromgólos vereség után Portóban sem jött össze a Kékeknek a bravúr (19–25), ám mégis akad pozitívuma a találkozónak: a nemzetközi porondon is bemutatkozott, ráadásul gólpasszt is adott a klub 17 éves, saját nevelésű játékosa, Rea Barnabás.

Rea Barnabás (4-esben) Rosta Miklósnak (tőle jobbra) adta az első BL-gólpasszát Forrás: MOL-Pick Szeged

Rea Barnabás (4-esben) Rosta Miklósnak (tőle jobbra) adta az első BL-gólpasszát  •  Forrás: MOL-Pick Szeged

„Fantasztikus élmény volt már az is, amikor csak elutazhattam a csapattal Lengyelországba, a pályára lépés viszont tényleg minden képzeletet felülmúlt, nem is tudom szavakba önteni – kezdte élménybeszámolóját honlapunknak Rea. – Éreztem azért, hogy fizikailag egészen más súlycsoport a Bajnokok Ligája. Mi fiatalok pedig próbáltuk őket segíteni bizonyos szituációkban, a rutinosabb játékosok nagyon sokat segítettek. Azt az érzést keltették bennem, mintha már nagyon régóta mi is a csapat tagjai lennénk. A gólpassz pedig már csak extra, örülök, hogy Rosta Miki belőtte.”

Az ifjúsági válogatott irányító kiemelte, hogy a másik két irányítótól, Joan Canellastól és Dmitrij Zsitnyikovtól rengeteget tanul, de fiatalként Jonas Källman rutinja is aranyat ér neki. S akkor még nem beszéltünk a vezetőedzőről, Juan Carlos Pastorról sem, aki minden apró részletre felhívja a figyelmét, legyen szó akár védekezésről, akár támadásról.

Ugyanis a nyár óta folyamatosan a felnőttcsapat edzéseit látogatja, míg a meccseken három fronton is szerepel.

„Az ifjúsági bajnokságban egyértelműen a négyes döntő elérése a célunk, az NB I/B-ben szeretnék meghatározó játékossá válni, miközben a csapat stabilan ott tud lenni a középmezőnyben. A felnőttegyüttes pedig egyelőre csak a jövőt jelenti számomra, a mostani különleges helyzet, hogy be kell ugranom. Amikor lehetőséget kapok. szeretnénk vele élni, és minél több tapasztalatot gyűjteni.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.11.27 17:34:16

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Kocsis Evelin szalaggal rontott, aztán kiemelkedő buzogánygyakorlatával bejutott a ritmikus gimnasztikázók junior Eb-jének döntőjébe, melyben így három szerrel lesz érdekelt szombaton.

2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.