UP-info utanpotlassport.hu 2022.10.10 14:03 Frissítve: 2022.10.10 19:17

Kézilabda: Krakovszki Bence nem lesz ott a felnőttek Eb-selejtezőjén

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

 

Krakovszki Bence nem lesz ott a felnőttek Eb-selejtezőin Forrás: EHF

Krakovszki Bence nem lesz ott a felnőttek első két Eb-selejtezőjén  •  Forrás: EHF

 

Korábban beszámoltunk róla, hogy a felnőtt férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Chema Rodriguez négy utánpótláskorú játékost is beválasztott az októberi Eb-selejtezőkre készülő keretbe: a szakember a HSA NEKA-ból három (Palasics Kristóf, Krakovszki Zsolt, Krakovszki Bence), a Ferencvárosból pedig egy (Ónodi-Jánokúti Mátéra) fiatalra számított a felkészülés során.

Szerdán hazai pályán a litvánok, majd vasárnap idegenben a grúzok ellen lépnek pályára a kéziseink, a csapatban viszont az említett utánpótláskorú játékosok közül csak ketten maradtak. Ónodi-Jánoskúti a Steaua Bucuresti elleni Európa Liga-selejtezőn szenvedett orrcsonttörést szeptember végén, az MKSZ közleménye szerint pedig Krakovszki Bence is megsérült, így ő sem tarthat a csapattal az első két fordulóban.

A férfi kézilabda-válogatott októberi kerete:
Kapusok: Mikler Roland (Pick Szeged), Székely Márton (MOL Tatabánya), Palasics Kristóf (HSA NEKA)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Rodriguez Alvarez Pedro (MOL Tatabánya), Krakovszki Zsolt (HSA NEKA)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (MOL Tatabánya), Leimeter Csaba (PPD Zagreb, horvát)
Irányítók: Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Juhász Ádám (SL Benfica, portugál), Lékai Máté (Ferencváros)
Beállók: Rosta Miklós (Pick Szeged), Sipos Adrián (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Topic Petar (MOL Tatabánya)
Balátlövők: Bodó Richárd (Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Pick Szeged), Győri Mátyás (Mol Tatabánya)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Sunajko Stefan (Dinamo Pancsevo, szerb)
Szövetségi kapitány: Chema Rodriguez

Férfi kézilabda Eb-selejtezők, 6. csoport, 1-2. forduló:
Október 12., szerda, Érd:
18.30: Magyarország–Litvánia
Október 16., vasárnap, Tbiliszi:
16:00: Grúzia–Magyarország
A csoport negyedik csapata Svájc. A csoport első két helyezettje, valamint a nyolc csoport négy legjobb csoportharmadikja jut ki a 2024-es németországi Európa-bajnokságra.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.

2023.01.21 10:50:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A magyar jéglabda-válogatott egyik fiatal játékosa megbukott a drogteszten, így kizárták a válogatottunkat az U19-es világbajnokságról.

2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.