UP-info utanpotlassport.hu 2022.10.02 17:14 Frissítve: 2022.10.02 19:10

Kézilabda: a NEKA-s Kovács Tamás hat góllal mutatkozott be az NB I-ben

A HSA NEKA 18 éves átlövője, Kovács Tamás remekül mutatkozott be a felnőtt kézilabda NB I 5. fordulójában: a fiatal hat gólt szerzett a Balatonfüred elleni döntetlen során.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia 18 éves játékosa, Kovács Tamás nemrégiben bekerült az összeállításunkba, amelyben az U20-as első osztályú bajnokság leggólerősebb játékosait vettük górcső alá. A fiatal négy meccsen 34-szer talált be a korosztályban, a felnőttek élvonalában pedig a legutóbbi, 5. fordulóban mutatkozhatott be.

Kovács Tamás (labdával) nem illetődött meg az első NB I-es meccsén Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Kovács Tamás (labdával) nem illetődött meg az első NB I-es meccsén  •  Fotó: Tompos Gábor/NEKA

Nem is akárhogyan: az átlövő hat gólt tett a közösbe, és kulcsszereplő volt a Balatonfüred elleni (23–23) bajnokin.  Az ifjú kézilabdázó a balatonboglári akadémia honlapjának nyilatkozott a debütálást követően.

„Vártam már nagyon, hogy pályára lépjek és örültem, hogy Sótonyi László bizalmat szavazott nekem és úgy gondolom, bizonyítottam is – mondja Kovács. – Tudtam, hogy nem lesz egyszerű a feladat, hiszen mégiscsak az első meccsem volt az NB I-ben, de nagyon örültem annak, hogy jól ment a játék és hogy pontot tudtunk szerezni a tavalyi bronzérmes Balatonfüred ellen, szerintem ez mindenképp biztató jel a jövőre nézve nekem is és a csapatnak is. Gyorsan történt minden, hétfőn szóltam a technikai vezetőnknek, hogy nekem még nincs is gazából NB I-es mezem. Nem vagyok egy túl izgulós típus, a mester elmondta mi lesz a feladatom a meccsen és ezt próbáltam teljesíteni. Nyilván volt bennem izgalom, de az első lövésem után kicsit felszabadultam és onnantól már ment magától minden.”

További korosztályos híreink KÉZILABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.