B. V. utanpotlassport.hu 2022.06.22 09:00 Frissítve: 2022.06.22 09:10

Kajak-kenu: csütörtöktől a belgrádi Eb-n bizonyíthatnak a fiatalok

Az elmúlt években – akár Európa-, akár világbajnokságon – rendre a magyar csapat végzett az éremtáblázat élén a korosztályos világversenyeken. Erre a csütörtökön kezdődő szerbiai U23-as és ifjúsági kontinenstornán is minden esély megvan.

Talán furcsa egy korosztályos Európa-bajnokság előtt ilyen kijelentést tenni, de biztosan nem a belgrádi kontinensviadal lesz utánpótláskorú kajakosaink, kenusaink legfontosabb idei eseménye. Szeptemberben ugyanis a szegedi Maty-éren rendezik az U23-as és ifjúsági világbajnokságot, amelyre biztosan a magyar csapat valamennyi tagja százhúsz százalékos motivációval érkezik majd.

Ez persze nem jelenti azt, hogy csütörtöktől vasárnapig ne jöhetnének sorra a magyar sikerek és ne tapasztalhatnánk meg azt a szokásos éremesőt, amit általában. Erre szombattól számíthatunk, mivel akkor rendezik az első döntőket, amelyeknek sora vasárnap késő délután zárul a szerb fővárosban.

Az ifi kenusok között Kiss Ágnes indulhat mindkét olimpiai számban Forrás: MKKSZ

Az ifi kenusok között Kiss Ágnes indulhat mindkét olimpiai számban  •  Forrás: MKKSZ

Az ifi kajakosok között a válogatón négy számban is aranyérmes Kiskó Réka és a háromszoros győztes Keller Gergő lesz a két legfoglalkoztatottabb sportoló. A „nagyoknál” K1 500-on Dráviczki Dóra szerepel, míg Bakó Olga Kellerhez hasonlóan triplázik, hiszen az ezer egyesen kívül ötszáz párosban és a négyesben is érdekelt lesz. A férfiaknál K1 1000 méteren Kövesdi Patrik, K2 500 méteren pedig az Opavszky Márk, Fodor Bence-egység mutathatja meg magát.

A kenusok mezőnyében kilenc magyar állhat majd rajthoz, az ifiknél Kiss Ágnes mindkét olimpiai számban C1 200 méteren, valamint ötszáz párosban Molnár Csepkével. A fiúk között ezer egyesben Molnár Csanád kap lehetőséget, az ötszázas és ezres kettes számban pedig egyaránt a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid duó indul. Az U23-asok mezőnyében Rumi Gergő az egyes mellett párosban Molnár Csanáddal egy hajóban szállhat harcba.

U23-as és ifjúsági kajak-kenu Európa-bajnokság, Belgrád
A kajakos magyar csapat indulói listája
A kenus magyar csapat indulói listája
Az Európa-bajnokság programja

További korosztályos hírek KAJAK-KENUBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.