Jégkorong: újra a felnőtt élvonalban játszhatnak a Vasas fiataljai

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.11. 10:12
Címkék
Szerdán hivatalosan is bejelentették, hogy a következő szezonban a hazai felnőtt első osztályban szerepel a Vasas. A sajtótájékoztatón Markovits László klubelnök, Szuper Levente szakosztály-igazgató és Ladányi Balázs vezetőedző elmondták: nagy várakozásokkal indulnak neki a bajnokságnak.

B. V. – utanpotlassport.huAmit már a 2017/18-as évadban is sejteni lehetett, bekövetkezett: szeptembertől újra az Erste Ligában, vagyis a hazai felnőtt élvonalban méretheti meg magát a Vasas jégkorongcsapata. A piros-kékek a tavalyi U20-as, azaz utánpótláskorból éppen csak kiöregedő játékosokra építenék a csapat gerincét. Sajtótájékoztatójukon elmondták, hosszú távra terveznek a honi legjobbak között.B. V. – utanpotlassport.huAmit már a 2017/18-as évadban is sejteni lehetett, bekövetkezett: szeptembertől újra az Erste Ligában, vagyis a hazai felnőtt élvonalban méretheti meg magát a Vasas jégkorongcsapata. A piros-kékek a tavalyi U20-as, azaz utánpótláskorból éppen csak kiöregedő játékosokra építenék a csapat gerincét. Sajtótájékoztatójukon elmondták, hosszú távra terveznek a honi legjobbak között.

A Vasas fiataljai jövőre az Erse Ligában szerepelhetnek Fotó: Vasas Attila
A Vasas fiataljai jövőre az Erse Ligában szerepelhetnek Fotó: Vasas Attila

A Vasas fiataljai jövőre az Erse Ligában szerepelhetnek  •  Fotó: Vasas Attila

A klub elnöke, Markovits László roppant elégedett a hokirészleggel, amely jelentős fejlődésen esett át az utóbbi években.

„2009-ben fogadtuk be a jégkorongot a Vasasba, rögtön meg is nyertük a bajnokságot, két szezon után viszont a nevelőmunka került előtérbe, elsősorban financiális okok miatt. Nagy öröm, hogy újra eljutottunk a felnőtt csapat indításáig, a szakosztály megérdemli a lehetőséget, hiszen kitűnő munka folyik az utánpótlásban. Ma már több mint háromszázan űzik a sportágat a Jégcentrumban, elsősorban ez teremtette meg az esélyt, hogy saját nevelésű fiatalokra építve ismét felnőtt csapatunk lehessen. A létesítményhelyzet hosszú távon megoldott, hiszen a kormány támogatásával immár a Vasas SC vagyonkezeli a Jégcentrumot."

A bejelentéskor a két szapporói hős, Szuper Levente szakosztály-igazgató és Ladányi Balázs vezetőedző is jelen volt. Szuper a következőképpen nyilatkozott:

„Nagyon boldog vagyok, hogy az eddig utánpótláskorú játékosaink, akiket gyerekkoruk óta kísérek figyelemmel, ősztől a felnőtteknél versenyezhetnek. A stábot nyáron megerősítettük, igazoltunk itthonról és külföldről, kihívásokkal teli időszak lesz ez mindenkinek. Sokat várok magunktól, mert nagyon vágytunk már a felnőtt tagságra.”

Ladányi pedig így tekint a 2018/19-es szezonra:

„Amióta megtudtuk, hogy kigyulladt a zöld lámpa, a csapat minden tagja nagyon izgatott. A játékosok ugyan még szabadságon vannak, de napi a kapcsolat közöttünk, és tudom, hogy friss U20-as bronzérmesként, éhes oroszlánként akár már holnap jégre lépnének, küzdenének egymásért, a csapatért. Kíváncsian várom, az utánpótláscsapat magja miként áll majd össze az újonnan érkezettekkel. Kemény lesz, de a srácok készen állnak ezekre az ütközetekre.”

Az együtteshez rutinos játékosok is csatlakoznak, leigazolták a 27 éves észt válogatott kapust, Willem-Henrik Koitmaa-t, továbbá a MAC Budapesttel kötött megállapodás értelmében a szlovák Extraligában szereplő együttes néhány játékosa is jégre léphet a piros-kékeknél.

A káposztásmegyeriek Schiller-Vasas HC néven szeptember 14-én a Csíkszereda vendégeként játsszák első bajnoki mérkőzésüket.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik