B. V. utanpotlassport.hu 2021.05.01 17:57 Frissítve: 2021.05.01 18:00

Jégkorong: remek szezont futott a Vasas utánpótlása

A koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére remek szezont tudhat maga mögött Vasas hokiutánpótlása, az U21-es és az U16-os korosztályban is bronzérmet nyertek a piros-kékek. A szakosztály szakmai igazgatóját, Székely-Mádai Lászlót kérdeztük.

Nehéz, ám annál sikeresebb bajnoki évadon vannak túl a Vasas SC utánpótláskorú jégkorongozói. A tavalyi egy dobogós helyezéshez képest, a mostani kiírásban két korosztályban (U21 és U16) is bronzérmesek lettek a káposztásmegyeri piros-kékek. Nem csoda, hogy a szakosztály szakmai igazgatója, Székely-Mádai László is elégedett a teljesítménnyel.

„A jelenlegi helyzetben a szezon legnagyobb sikere, hogy játékosaink edzeni tudtak, és lezajlott a bajnokság. Mindenki érezheti, hogy a COVID-szezon mindenkitől más jellegű erőfeszítést is igényelt, mint amit eddig megszoktunk. A megnyert érmek száma büszkeségre ad okot, nagyon boldogok vagyunk, de ugyanígy elismerésünket fejezhetjük ki a többi korosztály felé is, mondhatjuk, hogy a kitűzött célokat elértük. Ugyanakkor nem arról van szó, hogy révbe értünk. Kaptunk egy megerősítést a játékosok teljesítményén keresztül, hogy az irány, amerre tartunk jó. Ezzel kapcsolatosan nem fogok mást mondani, mint korábban: tovább szeretnénk fejlődni.”

A Vasas U21-es csapata bajnoki bronzéremnek örülhetett Forrás: MJSZ

A Vasas U21-es csapata bajnoki bronzéremnek örülhetett  •  Forrás: MJSZ

Székely-Mádai a szezon előtt arról beszélt, hogy egységes koncepció szerint kell készülnie az utánpótláscsapatoknak. A végén pedig úgy látja, sikerült is előrelépni ebben.

„Csapataink játékfilozófiája egységes, a játékosok fejlesztésére vonatkozó irányelvek megegyeznek. Ugyanakkor egy olyan területnek látom a munka összehangolását, ahol tudunk még előrelépni, és ez új lendületet adhat. Azt pedig, hogy az edzők korosztályokon átívelően is hogyan segítik egymás munkáját, a gyerekek is látják. Örülök annak, hogy a felső korosztályok edzői ismerik az alsóbb korosztályok játékosait és a felsőbb korosztályok játékosai az alsóbb korosztályok edzőit. A jelenlegi működési kereteink között ezt is az egység zálogának tartom. Tudnunk kell a piramis tetején, hogy mi van a talapzatnál, lentről pedig látszódnia kell a felsőbb elemeknek.”

A két bajnoki érem után még nagyobb célokat tűznek ki a Vasasban, ám nem csak rajtuk múlik, hogy mekkorákat álmodhatnak.

„Tervünk nagyon sok van, de – és itt idézném egy számomra tiszteletreméltó személy sokszor emlegetett mondását: minden terv annyit ér, amennyit megvalósítanak belőle. A saját erőforrásokból megvalósítandó tervek kivitelezése könnyebb. Azokon a területeken, ahol együttműködést keresünk és szeretnénk másokkal kooperálni, lassabban haladunk. Szintén lényeges, hogy miként alakul majd a jelenleg is zajló államilag kiemelt sportakadémiák akkreditációs folyamata, amely meghatározhatja a jövőnket.”

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.