Jégkorong: a Debrecen és az Ocskay-akadémia az élen az utánpótlásban

B. V. utanpotlassport.huB. V. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.11.27. 09:03
Címkék
Már javában tart az alapszakasz az utánpótlás jégkorongbajnokságokban: az U21-esek között a Debrecen, az U18-asok mezőnyében a székesfehérvári Ocskay-akadémia áll az élen.

Szeptemberben a kvalifikációs csoportokkal kezdődött el mind az U21-es, mind pedig az U18-as jégkorongbajnokság, mostanra persze már kialakul a felső és alsóház mezőnye, megvizsgáltuk, pillanatnyilag hogyan áll a mezőny.

A debreceniek állnak az élen a juniorbajnokságban Forrás: Debreceni Hoki Klub
A debreceniek állnak az élen a juniorbajnokságban Forrás: Debreceni Hoki Klub

A debreceniek állnak az élen a juniorbajnokságban  •  Forrás: Debreceni Hoki Klub

Az idősebbek között hat gárda került most a legjobbak közé, és talán kisebb meglepetésre nyolc forduló után a (nem államilag kiemelt akadémia) Debreceni Hoki Klub együttese vezet. Igaz, a hajdúságiak eggyel több mérkőzést játszottak, mint az üldöző Ocskay-akadémia, amely vesztett pontok tekintetében hasonlóan áll. Miközben a képzeletbeli dobogó harmadik fokán a DVTK-akadémia áll.

Az ifjúsági ligában két csoportra osztották a legjobb hetet: az elit csoportban magabiztosan vezet az Ocskay, a második az UTE, a harmadik pedig a Vasas. Az A2 osztályban eddig hibátlanul első a Budapest JA.

Az U21-es bajnokság állása:
1. Debrecen 19 pont/8 mérkőzés, 2. Ifj. Ocskay Gábor NJA 16/7, 3. DVTK JA 13/7, 4. Újpest JA 7/8, 5. Vasas 7/7, 6. Budapest JA 4/7
Az U18-as bajnokság állása:
A1: 1. Ifj. Ocskay Gábor NJA 14/5, 2. Újpest JA 8/6, 3. Vasas 7/6, 4. DVTK JA 4/5
A2: 1. Budapest JA 6/2, 2. Debrecen 3/2, 3. Kárpáti Farkasok 0/2

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik