B. V. utanpotlassport.hu 2021.09.25 10:55 Frissítve: 2021.09.25 12:22

Jégkorong: a 19 éves Schlekmann Márk volt a MAC nyerőembere

Kiválóan kezdte a szezont a MAC HKB Újbuda fiatal csatára, Schlekmann Márk, aki ezúttal az FTC ellen volt nyerőember. A pénteki mérkőzés szétlövésében kétszer is betalált.

„Imádom ezt a kicsit!” – kiáltott fel a MAC HKB Újbuda egyik szimpatizánsa, utalva Schlekmann Márkra, miután a 19 éves támadó a rendes játékidőben 2–2-re végződött FTC elleni találkozó szétlövésében első büntetőjével meccsben tartotta csapatát, másodikkal pedig eldöntötte a mérkőzést.

Schlekmann Márk kétszer is betalált a szétlövésben Forrás: MAC HKB Újbuda

Schlekmann Márk kétszer is betalált a szétlövésben  •  Forrás: MAC HKB Újbuda

Minden jel arra utal, hogy az előző szezonban is jól teljesítő korosztályos válogatott játékos végleg beverekedte magát az Erste Liga mezőnyébe. Az együttesében rendre az első sorban kap helyet, és az eddigi három lejátszott mérkőzésén öt pontot (3 gól, 2 gólpassz) szerzett.

A nyerőember visszafogottan értékelt a találkozó után: „Ahhoz képest, hogy hiányos kerettel álltunk föl, küzdöttünk, harcoltunk a mérkőzés végéig. Az utolsó két harmadunk kicsit gyengébbre sikeredett, de a szívunk vitt minket előre. Örülök, hogy a két büntetővel hozzá tudtam tenni a győzelemhez.”

A sok utánpótláskorúval felálló MAC egyébként is remek rajtot vett a bajnokságban: a zöld-fehérek előtt szintén szétlövésben győzték a DEAC-ot és magabiztosan nyertek DVTK Jegesmedvék otthonában.

További korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.09.08 09:12:01

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nehéz lenne belekötni az utánpótláskorú kézilabdás lányok nyári teljesítményébe: az U19-es és az U17-es Európa-bajnokságot is megnyerték. A sikerekről az MKSZ utánpótlás-fejlesztési igazgatóját, Zsiga Gyulát kérdeztük.

2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.