Jégkorong: a 19 éves Schlekmann Márk volt a MAC nyerőembere

Vágólapra másolva!
2021.09.25. 10:55
Címkék
Kiválóan kezdte a szezont a MAC HKB Újbuda fiatal csatára, Schlekmann Márk, aki ezúttal az FTC ellen volt nyerőember. A pénteki mérkőzés szétlövésében kétszer is betalált.

„Imádom ezt a kicsit!” – kiáltott fel a MAC HKB Újbuda egyik szimpatizánsa, utalva Schlekmann Márkra, miután a 19 éves támadó a rendes játékidőben 2–2-re végződött FTC elleni találkozó szétlövésében első büntetőjével meccsben tartotta csapatát, másodikkal pedig eldöntötte a mérkőzést.„Imádom ezt a kicsit!” – kiáltott fel a MAC HKB Újbuda egyik szimpatizánsa, utalva Schlekmann Márkra, miután a 19 éves támadó a rendes játékidőben 2–2-re végződött FTC elleni találkozó szétlövésében első büntetőjével meccsben tartotta csapatát, másodikkal pedig eldöntötte a mérkőzést.

Schlekmann Márk kétszer is betalált a szétlövésben Forrás: MAC HKB Újbuda
Schlekmann Márk kétszer is betalált a szétlövésben Forrás: MAC HKB Újbuda

Schlekmann Márk kétszer is betalált a szétlövésben  •  Forrás: MAC HKB Újbuda

Minden jel arra utal, hogy az előző szezonban is jól teljesítő korosztályos válogatott játékos végleg beverekedte magát az Erste Liga mezőnyébe. Az együttesében rendre az első sorban kap helyet, és az eddigi három lejátszott mérkőzésén öt pontot (3 gól, 2 gólpassz) szerzett.

A nyerőember visszafogottan értékelt a találkozó után: „Ahhoz képest, hogy hiányos kerettel álltunk föl, küzdöttünk, harcoltunk a mérkőzés végéig. Az utolsó két harmadunk kicsit gyengébbre sikeredett, de a szívunk vitt minket előre. Örülök, hogy a két büntetővel hozzá tudtam tenni a győzelemhez.”

A sok utánpótláskorúval felálló MAC egyébként is remek rajtot vett a bajnokságban: a zöld-fehérek előtt szintén szétlövésben győzték a DEAC-ot és magabiztosan nyertek DVTK Jegesmedvék otthonában.

További korosztályos hírekJÉGKORONGBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik