N. D. utanpotlassport.hu 2023.02.09 09:05 Frissítve: 2023.02.09 09:21

Gyorskorcsolya: vk-versenyek után vb-n is bizonyíthatnak a fiatalok

A múlt héten véget ért a juniorkorú gyorskorcsolyázók világkupa-sorozata, a fiatalok azonban továbbra sem pihenhetnek: pénteken az évad legfontosabb megméretése, a korosztályos világbajnokság kezdődik számukra a németországi Inzellben.

Három állomáson versenyeztek egymással az elmúlt hónapokban a világ legjobb juniorkorú gyorskorcsolyázói, akik a korosztályos világkupa-sorozat első két felvonásán – november végén és december elején – a finnországi Seinäjokiban léptek jégre, míg a befejező harmadnak a németországi Inzell adott otthont. A hatfős magyar csapatból Bíró Hanna és Bödei Bálint érte el a legjobb eredményeket a sorozatban; a válogatott teljesítményét Kóti Gábor vezetőedző vegyes érzésekkel értékelte.

„A csapatból Hanna és Bálint a két utolsó éves juniorversenyzőnk, így nem meglepetés, hogy ők érték el a legelőkelőbb helyezéseket – kezdi a szakember. – A múlt hét végén előbbi 500 méteren egyéni csúcsot ért el, utóbbi pedig még erre is rátett egy jó nagy lapáttal: 500 és 1000 méteren junior országos csúcsot ért el – ez mindenképp megsüvegelendő produkció. A csapat összetétele az első két, egyaránt finnországi állomáshoz képest megváltozott, hat főre bővültünk Lukács Somával, míg a lányoknál az egészségügyi problémával küzdő Füzesy Ilkát Sándor Lilla váltotta. A cserével még alacsonyabb lett a küldöttség átlagéletkora, hiszen Lilla kétezer-hét júliusában született. A fiatalabbaknak ezek a versenyek a tapasztalatszerzésről szóltak, nem jelöltünk ki konkrét célokat nekik, ettől függetlenül a finnországi állomásokkal kapcsolatban maradt bennem hiányérzet.

Hektikus eddig az évad, a formaidőzítés nem mindig sikerült tökéletesen, emellett betegségek is hátráltatták a felkészülésünket. Ami viszont pozitívum, hogy jól zártuk le a sorozatot, és várjuk a világbajnokság pénteki kezdetét. Az említett hat fiatal áll majd jégre, utaznunk pedig nem kellett, hiszen ugyanúgy Inzell ad majd otthont az eseménynek. Izgatottan várják a startot: Hanna és Bálint esetében a top húsz kiváló eredmény lenne; bízunk a legjobbakban!”
A németországi junior gyorskorcsolya-világbajnokságon (február 10-12.) részt vevő magyar csapat:
Bíró Hanna, Vancsó Rebeka, Sándor Lilla
Bödei Bálint, Sipos János, Lukács Soma

(A kiemelt képen: a magyar junior gyorskorcsolya-válogatott, kiegészülve a felnőttekkel Inzellben / Forrás: MOKSZ) 

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.31 17:21:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A svájci Lausanne-ban megtartották a nyári magyar–horvát közös rendezésű U19-es leány röplabda-világbajnokság sorsolását. Kőnig Gábor szövetségi edző vezette csapat rendezőként az A-csoportba került, amelyben Argentínával, Egyiptommal, Kamerunnal, Kínával és Chilével küzd majd a helyezésekért.

2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.