Fekete Tamás utanpotlassport.hu 2021.03.21 16:21 Frissítve: 2021.03.21 16:35

Biztató visszatérés

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

A 2003-as születésűekből álló korosztályos nemzeti együttesre alaposan rányomta a bélyegét, hogy tavaly a koronavírus-járvány berobbanása után törölték az U17-es Európa-bajnokságot. Azt a kontinensviadalt, amelynek talán a legnagyobb reményekkel vágnak neki csapataink (az utóbbi három alkalomból kétszer is sikerült az Eb-re kijutni, 2019-ben például az ötödik helyen végeztek a mieink). Mindazonáltal nincs értelme a múlton keseregni, a korábbi válogatott labdarúgó, Tímár Krisztián személyében új szövetségi edző vette át az együttes irányítását, a fiúk pedig több mint egy év után ismét nemzetközi mérkőzésen bizonyíthattak. Rögtön kettőn is: előbb kedden Balmazújvárosban a győri Erdei Milán (17) találatával 1–1-es döntetlent értek el, majd csütörtökön Debrecenben az NB I-ben is gólokat szerző Szendrei Ákos (18) duplájának köszönhetően 2–1-re nyertek a románok ellen.

Debrecenben legyőzte a románokat U18-as válogatottunk Forrás: mlsz.hu

Debrecenben legyőzte a románokat U18-as válogatottunk  •  Forrás: mlsz.hu

„Nagyon sokáig készültünk a Románia elleni mérkőzésekre, rendesen kiböjtöltük az előző időszakot. Végre az eddig elképzelt játékunkat a gyakorlatba is átültethettük – kezdi honlapunknak Tímár Krisztián. – A fiúk jól dolgoztak, többen újoncként léptek pályára és megmutatták, hogy a jövőben komoly konkurenciát jelenthetnek a korosztály eddigi válogatott labdarúgóinak. A külföldön légióskodók ezúttal nem tudtak eljönni az összetartásra, ez is jelzi, hogy van még bőven tartalék ebben a csapatban.”

Az együttes már az őszi U19-es Eb-selejtezőkre készül, a csoportkörben a fehérorosz, az észt és az osztrák korosztályos válogatottal néz farkasszemet. Addigra kell kialakítani a 2003-as generációból a lehető legütősebb keretet. Az idő kevés, mindenesetre a szövetségi edző nagy potenciált lát a fiatalokban.

„Tele van alázatos, nyitott személyiségekkel ez a társaság, amit nagyon fontosnak tartok, emellett többen már átlépték a felnőttfutball kapuját – például Biben Barnabás, Szendrei Ákos, Redzic Damir és Németh Dániel is bemutatkozhatott az élvonalban (A szerk.) –, ilyenkor kell azonban még türelmesnek lenni, mert nem egy mérkőzés után lesz valakiből NB I-es labdarúgó. Ez hosszabb folyamat, de ha mentálisan erősek maradnak a fiúk, úgy biztos vagyok benne, hogy a megfelelő ütemben játszódhat le a felnőttfutballba való integrálásuk.”

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.04.14 09:10:20

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Autós tréning? Kocsiedzés? A „car coaching” fogalmát többféleképpen is fordíthatjuk, mivel a magyar nyelvben – egyelőre – nincs rá kifejezés. A szavak mögött megbújó jelenség sem kap óriási figyelmet, pedig olyan problémakörről van szó, amely jelentősen befolyásolhatja a fiatal sportolók fejlődését.

2021.03.28 09:02:01

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

A 2–1-es vereség ellenére Gera Zoltán, az U21-es magyar válogatott szövetségi edzője szerint a mieink bebizonyították, hogy képesek jól teljesíteni a korosztályos Európa-bajnokságon.

2021.03.27 13:20:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

A 17 éves Krstulovic Alex győzelmével ért véget az ifjúsági online Hello Sakk-kupa; a Persányi Barnabás elleni fináléjában alig több mint egy másodperc döntött a javára.

2021.03.21 16:25:20

Utánpótlássport Fekete Tamás utanpotlassport.hu

Első nemzetközi mérkőzéseit játszotta Tímár Krisztián iránymutatásával az őszi Eb-selejtezőkre készülő U18-as válogatott. A szövetségi edző szerint jól dolgoztak a fiatalok a románok ellen vívott összecsapásokon.

2021.03.07 14:32:01

Utánpótlássport Jancsó Kornél utanpotlassport.hu

Csupán három hetet várt az újabb rekordokkal az utóbbi két esztendőben a legjobb magyar férfi súlyemelőnek megválasztott, alig 17 éves Fekécs Szilárd, aki ezúttal a szombathelyi Savaria Kupán remekelt, megint átírva az ifjúságiak 81 kilogrammos kategóriájának országos korosztályos csúcsait.