H. B. utanpotlassport.hu 2021.06.18 17:58 Frissítve: 2021.06.18 21:02

Birkózás: Elekes Enikő saját magával is megküzdött az aranyéremért

Remekül alakult magyar szemszögből a Szamokovban zajló kadét birkózó Eb csütörtöki versenynapja, hiszen Nyikos Veronika (73 kg) bronzérme mellett Elekes Enikő (65 kg) a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Az újdonsült kadét Európa-bajnokot kérdeztük a győzelem után.

A három év óta veretlen serdülő Európa-bajnok Elekes Enikő meggyőző teljesítményt nyújtva technikai tussal, 11-1-re nyert az ukrán Darja Konsztantinova ellen a bulgáriai kadét Európa-bajnokság döntőjében a 65 kilogrammosok mezőnyében. A KIMBA immáron kétszeres Eb-aranyérmesét kérdeztük a diadalt követően.

„Éreztem a verseny előtt, hogy kiváló formában vagyok, ideálisan zajlott a felkészülés, és bíztam benne, hogy jól fog menni a birkózás Bulgáriában is. Úgy utaztam ki, hogy egyértelmű célom az aranyérem. Bár ezelőtt még nem indultam nemzetközi színtéren a kadét korosztályban, tudtam, hogy komoly riválisok jöhetnek majd szembe, ám szerencsére minden jól alakult végül.”

Balról: Gyurasits Csaba (szövetségi edző), az aranyérmes Elekes Enikő, a bronzérmes Nyikos Veronika és Bóna Dániel (szövetségi edző) Forrás: MBSZ

Balról: Gyurasits Csaba (szövetségi edző), az aranyérmes Elekes Enikő, a bronzérmes Nyikos Veronika és Bóna Dániel (szövetségi edző)  •  Forrás: MBSZ

Elekes a négy találkozójából kettőt magabiztosan – köztük a döntőt is – technikai tussal fejezte be, emellett a negyeddöntőben kétvállra fektette a lengyel Nowosadot. Egyedül az orosz Cserniskova ért ellene két pontot, de végül őt is 7-2-re verte a fináléba jutásért.

„Kívülről úgy tűnhetett, hogy valamennyi meccsem viszonylag sima eredményt hozott, de én minden ütközetben iszonyatosan elfáradtam. Emellett minden egyes csata kemény küzdelem volt önmagammal is, hogy legyőzzem a korlátaimat, és kihozzam magamból a legjobbat. Nagyon boldog vagyok most ezzel az aranyéremmel. Remélhetőleg, egy hónap múlva a hazai közönség előtt, a budapesti világbajnokságon megtudom ismételni ezt a produkciót. Ott azért nyilvánvalóan még erősebb mezőny fog összegyűlni, így az elsődleges célomként a vébén a dobogót tűzöm ki.”

Egyéb korosztályos hírek BIRKÓZÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.07.16 21:39:57

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Az utolsó tizenöt percben leiskolázta a svédeket a magyar junior kézilabda-válogatott.

2021.06.30 08:33:13

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Mészáros Eszter még 18 évesen megszerezte az első világkupa-aranyérmeit Eszéken: az olimpiára készülő sportlövő a légpuskások között egyéniben és Péni Istvánnal vegyes csapatban is nyert.

2021.06.23 18:44:14

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az MTK Budapest 18 éves karatékája, Ilankovic Aleksandra elégedetten és boldogan eleveníti fel, hogy nemrégiben nagyon közel járt az olimpiai kvótaszerzéshez Párizsban.

2021.06.20 19:33:19

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

A mixváltó ötödik helyét leszámítva nem kerültek a közvetlen élmezőnybe a magyarok a kitzbüheli junior triatlon Eb-n.

2021.06.10 16:23:15

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Új szabályok szerint, de a régi elhivatottsággal támogatja tovább a legígéretesebb sportolókat a Mol Alapítvány, amely az idén 77 fiatal között osztott ki 25 millió forintot.