B. Z. utanpotlassport.hu 2022.05.09 09:00 Frissítve: 2022.05.09 09:11

Atlétika: Molnár Attila joggal bizakodó a szabadtéri szezon előtt

A 400 méteres síkfutásra szakosodott 20 éves Molnár Attila a fedett pályás remeklése után izgatottan várja a szabadtéri fellépéseit.

Nagyszerűen kezdte az évet az FTC 20 éves atlétája, Molnár Attila, aki 47.05 másodperccel nyerte meg 400 méteren a fedett pályás országos bajnokságot, melyen klubja 4x400-as váltójával is aranynak örülhetett.

Molnár Attila több mint biztatóan kezdte az évet Forrás: fradi.hu

Molnár Attila több mint biztatóan kezdte az évet  •  Forrás: fradi.hu

Molnár egyéni eredménye azért is megsüvegelendő, mert a hazai fedél alatti országos bajnokságok 1974 óta íródó történelmében ez a legjobb magyar győztes idő (1988-ban az amerikai Mark Rowe nyert 46.72-vel, ugyanitt Menczer Gusztáv 46.96-ot futott).

A veszprémi SVSE-ben nevelkedett balatonfüredi kitűnőség tavaly ősszel igazolt a Ferencvárosba, melyben Karlik Pál szakmai felügyelete mellett folytatta a munkát – a jelek szerint igen eredményesen.

Molnár Attila a szabadtéren tovább faragna egyéni csúcsából Forrás: fradi.hu

Molnár Attila a szabadtéren tovább faragna egyéni csúcsából  •  Forrás: fradi.hu

„Talán meglepően hangzik, de jobb időt vártam a fedett pályás bajnokságon – mondja a sokra hivatott sportoló. – Versenyről versenyre javultam, de a fedett ob-t technikailag elrontottam. Úgy éreztem, nem az jött ki, mint amire képes vagyok. Ezzel együtt nagyon örültem az aranyéremnek, és annak, hogy nagyjából féléves közös munka után az új edzőmmel már ilyen fejlődés látszott. A tavalyi szezont úgy fejeztem be, hogy hagyok magamnak egy évet az új egyesülettel, edzővel való összehangolódásra. De rövid idő alatt nemcsak megszoktam a környezetet, hanem annyit léptem előre, hogy bent a szabadtéri egyéni csúcsomat is megdöntöttem három századdal. Ez elég biztató a nyárra nézve, és izgatottan várom a folytatást.”

Az elsőéves U23-as versenyző korosztálya számára az idén nem rendeznek külön világeseményt, ezért ha igazán nívós megméretésre vágyik, feljebb kell kacsintgatnia. A müncheni felnőtt Eb-re 45.70 a kvalifikációs szint 400 méteren.

„A 4x400-as váltóval mindent megteszünk, hogy kijussunk az Eb-re, egyéniben azonban nem tudom, mire számíthatok. Úgy kalkulálhatunk, hogy ami bent 47.05, az kint 46.05, és akkor már csak három tized hiányzik. Az biztos, hogy tavaly óta nem három századot javultam a szabadtéri egyéni csúcsomhoz képest. Annyit tudok tenni, hogy amit az edzőm kér, azt tökéletesen kivitelezem az edzéseken, és hogy ez mit eredményez, majd megmutatja az óra. Azzal viszont számolnom kell, hogy a szabadtéri szezon jóval hosszabb a fedett pályásnál, ezért nem biztos, hogy érdemes korán bedurrantani a legjobb időt.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.

2022.07.08 20:10:04

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Az U20-as női kosárlabda-válogatott 13 pontos különbséggel kikapott a csehektől a soproni korosztályos Európa-bajnokság nyitányán. A csoportkör második fordulójában, szombaton a hollandok ellen javíthatnak a mieink.

2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.