B. Z. utanpotlassport.hu 2020.09.28 19:07 Frissítve: 2020.10.04 08:48

Atlétika: Kövér Fanni az újabb ificsúcsa után történelmet írt

A VEDAC 16 éves gerelyhajítója, Kövér Fanni vasárnap az 500 grammos szerrel saját ifjúsági országos rekordját javította meg, de a verseny előtt nem csak a csúcsdöntésre készült.

Immár saját ifjúsági országos csúcsát javította meg vasárnap a VEDAC 16 éves gerelyhajítója, Kövér Fanni. Máhl Krisztián tanítványa a váci XVI. Németh Miklós Gerelyhajító Versenyen dobott 56.25 métert az 500 grammos szerrel, ezzel átadva a múltnak augusztus végén elért 56.09 méteres rekordját.

Kövér Fanni tovább javított ifjúsági rekordján Fotó: Tom Schä

Kövér Fanni tovább javított ifjúsági rekordján  •  Fotó: Tom Schä

„Az év ezen szakaszában megrendezett versenyeken általában a túlélés a cél, szóval én sem gondoltam volna, hogy egy ilyen tömör szezon után szeptember végén is sikerül országos csúcsot dobnom. Titkon persze reméltem, hogy nagy dobásra leszek képes, mert jó formában vagyok, de erre az eredményre nem számítottam. Azt sem mondhatni, hogy kipihent voltam, hiszen négy óra ötvenkor keltem hajnalban, mert az edzéstársaim már tízkor dobtak. És közben tanulnom is kellett a mai témazárókra, így a kezdés előtt még elővettem az angol- és a történelemkönyvet. Ilyen versenyem sem volt még, hogy az amerikai polgárháborúval hangoljak! De nagyon örülök, mert úgy érzem, a dolgozatok is jól sikerültek.”

Fanni júniusban kezdte az U18-as rekordok megjavítását. Akkor Gödöllőn az 500 grammos szerrel Szilágyi Réka (55.03 m) hét, a 600 grammossal Frajka Xénia (54.29 m) huszonegy évig őrzött csúcsát szárnyalta túl. A felnőttszerrel elért 55.05 méteres korosztályos legjobb eredmény most is áll. Az 500 grammossal akkor dobott 55.36 méter már „megint csak” történelem. Az a verseny a szezon első viadala volt Fanninak, a mostani váci az utolsók egyike. Két hét múlva még ugyanis jön a VEDAC évadzáró versenye, de az ottani teljesítménytől függetlenül is pazar idényen van túl az ígéret, aki a vasárnapi 56.25 méterrel bebiztosította helyét az ifjúsági világranglista harmadik helyén (felnőttszerrel a negyedik).

„Jó látni magam a listák elején, remek visszaigazolás. Sajnos, minden korosztályos világverseny elmaradt az idén, de bízom benne, a halasztásnak számomra csak kedvező kimenetele lesz. Jövőre az idősebbek közé fogok tartozni az ifi Európa-bajnokságon, és a legjobbakat remélem.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2020.10.25 16:41:16

Utánpótlássport K. B. utanpotlassport.hu

Az utánpótláskorú magyarok közül Özbas Szofi (63 kg) és Naji Dávid (60 kg) szerepelt legjobban a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs dzsúdó Grand Slam-versenyen; előbbi a harmadik, utóbbi pedig az ötödik helyen zárt.

2020.09.10 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Akadnak olyan edzők idehaza, akik úgy nevelik a jövő bajnokait, hogy közben maguk sem hagyták még abba az élsportot. Van közöttük olyan, aki a tokiói játékokra készül, van, aki válogatott-kerettag, egy másik szakember pedig már csak a sportág szeretete miatt áll edzésbe rendszeresen.

2020.09.03 09:09:16

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Sokak voltak csalódottak az utánpótlás-világversenyek elhalasztása, törlése miatt. Összegyűjtöttük, három sikersportágunkban (kajak-kenu, úszás, vívás), kik lehettek volna az év nagy nyertesei.

2020.08.26 09:09:17

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

Az utóbbi időben jól megfigyelhető tendencia, hogy a gyerekeket egyre fiatalabban igyekeznek „megkaparintani” az egyes sportágak. Összeállításunkban arra keressük a választ, hogy miképpen működik a népszerűsítés az egészen kicsik körében, és arra is, hogy a korai kezdés együtt jár-e nem kívánatos mellékhatásokkal.

2020.07.23 16:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

„Ebben a csapatban a vizet hordani vagy az időkérést meghallgatni is hatalmas dolog” – mondja az FTC 17 éves kézilabdázója, a felnőttekkel készülő Ballai Borbála, aki azt is elárulja, kitől tanulta a legtöbbet a nagyok között.