B. Z. utanpotlassport.hu 2023.03.16 17:57 Frissítve: 2023.03.16 18:07

Atlétika: hasznos összetartáson vettek részt a korosztályos váltók

Az U18-as, valamint az U20-as korosztály váltóiban érdekelt atléták értékes két napot töltöttek el Loren Seagrave szakmai felügyelete mellett.

A múlt héten két napot együtt készültek a Magyar Atlétikai Szövetség váltó programjában részt vevő U18-as és U20-as fiatalok. A meghívottak előbb pénteken a BOK-csarnokban hallgatták meg a második éve a MASZ Kiemelt Atlétikai Programjának gyorsaság- és állóképességfejlesztési szaktanácsadójaként dolgozó amerikai sztáredző, Loren Seagrave előadását. Másnap pedig az ígéretek a Lantos Mihály Sportközpontban a gyakorlatba is átültethették az elméletben tanultakat. 

Loren Seagrave hasznos tanácsokkal segítette a fiatalokat Fotó: Lengyák György

„Aktív, dinamikus bemelegítés, váltások, rajtok, indulójelek... A meghívott fiatalok és az edzőik mindenről hallhattak, ami a váltókkal kapcsolatos – tájékoztat Scherer Tamás, a MASZ utánpótlás-referense. – Azok a versenyzők vettek részt az összetartáson, akik az U20-as és az U18-as korosztályban érintettek lehetnek a 4x100-as váltókban, illetve az U18-asok esetében az EYOF-on a vágtaváltóban.

Hasznos és tanulságos volt a foglalkozás, amely hiánypótló a magyar atlétikában.

Megerősítést kaptunk, hogy több ilyenen lesz lehetőségünk részt venni. Tavaly az EYOF-on nagyon sikeresen szerepeltek a váltóink, és ez picit meglendítette a szakágat. A 2004 és 2007 között született sprintereink gyorsak és ügyesek, ezt már többször bizonyították. Az idei U20-as Eb-n Jeruzsálemben nehéz feladatunk lesz, mert a négynapos viadalon az egyéni számok mellett kell összeraknunk a váltókat. Emellett a maribori EYOF-ra is készülünk.” 

A meghívottak érdeklődve vettek részt az összetartáson Fotó: Lengyák György

Scherer Tamás hozzátette, hogy a magyar fiatalok eredményeit a nemzetközi élmezőnyéhez mérik. 

„Ha a korosztályos világversenyek döntőiben futhatnak a váltóink, akkor már megtettük az első lépéséket. Szeretnénk sokáig megtartani ezeket a gyereket a rendszerben, és a motivációjukban a váltósikerek is fontos szerepet játszhatnak. A célunk, hogy mi is folyamatosan tudjuk kvalifikálni magunkat a felnőtt-világeseményekre váltóban, és ott elődöntőben, döntőben szerepeljünk.” 

(Kiemelt képen: Loren Seagrave gyakorlati előadást is tartott Fotó: Lengyák György)

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2023.03.24 19:41:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Vitális Milán szabadrúgásgóljával 1–0-ra győzött idegenben a magyar U21-es labdarúgó-válogatott a görögök korosztályos legjobbjai ellen vívott felkészülési mérkőzésen.

2023.03.07 14:43:02

Utánpótlássport B. L. utanpotlassport.hu

A labdarúgó NB I 22. fordulójában összesen 1112 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; nyolc klubban tizenkilenc ifjonc bizonyíthatott.

2023.02.10 20:51:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Varga Ádám kajakos és Pádár Nikolett úszó lett 2022 legjobb utánpótláskorú sportolója; a díjakat pénteken adták át a pandémia miatti kétéves szünet után idén újra megtartott Héraklész Gálán.

2023.01.28 21:20:03

Utánpótlássport Nagy Dániel utanpotlassport.hu

Az utolsó napra is maradt magyar aranyérem az olaszországi téli EYOF-on: Bányai Attila szuperóriás-műlesiklásban bizonyult a leggyorsabbnak. A diadal után a fiatal és edzője, Szepesi Bertold örömittasan értékelt az Utánpótlássportnak.

2023.01.21 13:40:04

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az ausztriai St. Antonban zajló junior-világbajnokságon szuper-G-ben is dobogóra állhatott Bányai Attila, aki az U18-asok között a harmadik helyen fejezte be a versenyt.