Atlétika: a többpróbázó Szűcs Szabina többet várt magától a nyáron

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2022.10.07. 15:06
Címkék
A háromszoros felnőttbajnok, U20-as vb-bronzérmes többpróbázó, Szűcs Szabina nem egészen elégedett az idei teljesítményével, de bízik benne, hogy nemsokára ki tudja hozni magából a legtöbbet.

Bár a nyáron hétpróbában megvédte a felnőtt országos bajnoki címét a 20 éves Szűcs Szabina, nem teljesen elégedett az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítményével. A Kecskeméten nevelkedett, de az idéntől már hivatalosan is a 2022-es csapatbajnoki címet elhódító Budapesti Honvédot erősítő, U20-as vb-bronzérmes atlétanő többre számított magától a szabadtéri szezonban.Szűcs Szabina, nem teljesen elégedett az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítményével. A Kecskeméten nevelkedett, de az idéntől már hivatalosan is a 2022-es csapatbajnoki címet elhódító Budapesti Honvédot erősítő, U20-as vb-bronzérmes atlétanő többre számított magától a szabadtéri szezonban.

Szűcs Szabina még nem elégedett magával Forrás: Budapesti Honvéd SE
Szűcs Szabina még nem elégedett magával Forrás: Budapesti Honvéd SE

Szűcs Szabina többet várt magától a nyáron  •  Forrás: Budapesti Honvéd SE

„A téli és a tavaszi felkészülésem is jól sikerült, és vártam a nyári versenyeket – mondja a Zsivoczky Attila által edzett többpróbázó. – Úgy éreztem, hogy sokat fejlődtem, azonban lelkileg és mentálisan sem voltam elég stabil ahhoz, hogy ezt a pályán is megmutassam. A formámra augusztus végén, szeptember elején sikerült rátalálnom, de a kiemelkedő eredmények így is elmaradtak. Persze, gáton és gerelyhajításban is javítottam az egyéni csúcsomon, de aztán huzamosabb ideig könyöksérülés hátráltatott. Ez is előidézhette a hullámvölgyemet. A felnőttbajnoki címnek örülök, de mint eredmény, jobbra számítottam. Nagy élmény volt megnyerni a Honvéddal a csapatbajnokságot is, hiszen nekem ez az első győzelmem, amit nem egyedül értem el.”

Szűcs Szabina jövőre világversenyen is újra bizonyítana Forrás: Budapesti Honvéd SE
Szűcs Szabina jövőre világversenyen is újra bizonyítana Forrás: Budapesti Honvéd SE

Szűcs Szabina jövőre világversenyen is újra bizonyítana  •  Forrás: Budapesti Honvéd SE

Szűcs Szabinának U23-as versenyzőként az idén nem rendeztek világversenyt, az év elején az egyik fő viadalának kinevezett Universiade is kikerült a naptárból. Ezt azért is bánta, mert véleménye szerint a nemzetközi mezőnyben sokkal inkább ki tudja hozni magából a maximumot, mint a hazai megméretéseken. Jövőre viszont már lesz U23-as Európa-bajnokság, az esztendő fő atlétikai eseményének pedig a budapesti felnőtt-világbajnokság ígérkezik.

„Most nagyon várom az alapozást, mert a kevesek egyike vagyok, aki szereti a kemény munkát. Már egy hete elkezdtem a rávezető edzéseket. A technikáimon még sok javítani való van, de tudom, hogy folyamatos a fejlődésem, és ezt meg is akarom mutatni. Jövőre elsősorban az U23-as Eb-re fókuszálok. Az utóbbi eredményeimből kiindulva nem reális a felnőttvébé-szereplésem, a képességeimet nézve viszont igen. Meglátjuk, hogy mennyit tudok előre lépni. Az biztos, hogy mindent meg fogok tenni a minél jobb teljesítményért.”

További korosztályos hírekATLÉTIKÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik