B. Z. utanpotlassport.hu 2022.10.07 15:06 Frissítve: 2022.10.07 17:50

Atlétika: a többpróbázó Szűcs Szabina többet várt magától a nyáron

A háromszoros felnőttbajnok, U20-as vb-bronzérmes többpróbázó, Szűcs Szabina nem egészen elégedett az idei teljesítményével, de bízik benne, hogy nemsokára ki tudja hozni magából a legtöbbet.

Bár a nyáron hétpróbában megvédte a felnőtt országos bajnoki címét a 20 éves Szűcs Szabina, nem teljesen elégedett az elmúlt hónapokban nyújtott teljesítményével. A Kecskeméten nevelkedett, de az idéntől már hivatalosan is a 2022-es csapatbajnoki címet elhódító Budapesti Honvédot erősítő, U20-as vb-bronzérmes atlétanő többre számított magától a szabadtéri szezonban.

Szűcs Szabina még nem elégedett magával Forrás: Budapesti Honvéd SE

Szűcs Szabina többet várt magától a nyáron  •  Forrás: Budapesti Honvéd SE

„A téli és a tavaszi felkészülésem is jól sikerült, és vártam a nyári versenyeket – mondja a Zsivoczky Attila által edzett többpróbázó. – Úgy éreztem, hogy sokat fejlődtem, azonban lelkileg és mentálisan sem voltam elég stabil ahhoz, hogy ezt a pályán is megmutassam. A formámra augusztus végén, szeptember elején sikerült rátalálnom, de a kiemelkedő eredmények így is elmaradtak. Persze, gáton és gerelyhajításban is javítottam az egyéni csúcsomon, de aztán huzamosabb ideig könyöksérülés hátráltatott. Ez is előidézhette a hullámvölgyemet. A felnőttbajnoki címnek örülök, de mint eredmény, jobbra számítottam. Nagy élmény volt megnyerni a Honvéddal a csapatbajnokságot is, hiszen nekem ez az első győzelmem, amit nem egyedül értem el.”

Szűcs Szabina jövőre világversenyen is újra bizonyítana Forrás: Budapesti Honvéd SE

Szűcs Szabina jövőre világversenyen is újra bizonyítana  •  Forrás: Budapesti Honvéd SE

Szűcs Szabinának U23-as versenyzőként az idén nem rendeztek világversenyt, az év elején az egyik fő viadalának kinevezett Universiade is kikerült a naptárból. Ezt azért is bánta, mert véleménye szerint a nemzetközi mezőnyben sokkal inkább ki tudja hozni magából a maximumot, mint a hazai megméretéseken. Jövőre viszont már lesz U23-as Európa-bajnokság, az esztendő fő atlétikai eseményének pedig a budapesti felnőtt-világbajnokság ígérkezik.

„Most nagyon várom az alapozást, mert a kevesek egyike vagyok, aki szereti a kemény munkát. Már egy hete elkezdtem a rávezető edzéseket. A technikáimon még sok javítani való van, de tudom, hogy folyamatos a fejlődésem, és ezt meg is akarom mutatni. Jövőre elsősorban az U23-as Eb-re fókuszálok. Az utóbbi eredményeimből kiindulva nem reális a felnőttvébé-szereplésem, a képességeimet nézve viszont igen. Meglátjuk, hogy mennyit tudok előre lépni. Az biztos, hogy mindent meg fogok tenni a minél jobb teljesítményért.”

További korosztályos hírek ATLÉTIKÁBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.10.18 21:50:02

Utánpótlássport H. B. utanpotlassport.hu

Megszületett az első magyar aranyérem a kötöttfogású Takács István (87 kg) révén a spanyolországi Pontevedrában zajló U23-as birkózó-világbajnokságon. A nehézsúlyú Vitek Dárius bronzérmet szerzett, míg Szőke Alex (97 kg) bejutott a szerdai döntőbe.

2022.10.10 14:10:07

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Az eredetileg behívott négy utánpótláskorú kézilabdázóból sérülések miatt csak ketten maradtak keretben a magyar férfi felnőttválogatott e heti Eb-selejtezői előtt.

2022.09.16 13:00:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 2002-es vagy annál fiatalabb labdarúgók által alkotott magyar U21-es válogatott jövő ősszel kezdi meg a 2025-ös Európa-bajnokság selejtezősorozatát; a Gera Zoltán vezette fiatalok vasárnaptól edzésekkel és felkészülési mérkőzésekkel készülnek.

2022.08.16 20:31:03

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A Belvon Attila vezette U17-es labdarúgó-válogatott az izlandiak elleni 4–2-es győzelemmel kezdte a Telki-kupát.

2022.07.26 22:34:01

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Parádésan szerepeltek a magyar fiatalok a szlovákiai Besztercebányán zajló EYOF második versenynapján: a távolugró Rózsahegyi Bori, a kalapácsvető Szabados Ármin és a sprinter Deák Zalán aranya mellett még hat ígéret állhatott fel a dobogóra.