Asztalitenisz: két magyar fiatal szerepel az Európa top10-bajnokságon

H. B. utanpotlassport.huH. B. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.14. 14:42
Címkék
Péntektől vasárnapig a franciaországi Toursban rendezik a korosztályos asztaliteniszezők Európa top10-bajnokságát, amelyen idén két magyar játékos, András Csaba (U19) és Szántosi Dávid (U15) áll rajthoz.

Október 15. és 17. között Franciaországban tartják a legjobb európai utánpótláskorú asztaliteniszezők seregszemléjét, az Európa top10-bajnokságot. A viadalon ezúttal két magyar fiatal szerepel.András Csaba az ifjúságiak, míg Szántosi Dávid a serdülők mezőnyében próbál szerencsét.András Csaba az ifjúságiak, míg Szántosi Dávid a serdülők mezőnyében próbál szerencsét.

Szántosi Dávid Forrás: MOATSZ
Szántosi Dávid Forrás: MOATSZ

Szántosi Dávid  •  Forrás: MOATSZ

András az európai ranglistán elfoglalt nyolcadik helye alapján került be a viadalra. Két évvel ezelőtt a negyedik helyen végzettHollandiában, és ezúttal sem esélytelen, hogy felálljon a dobogóra.

Azonban a másik magyar játékosnak, Szántosinak még nagyobb sansza lehet erre, ugyanisa két román, Bujor és Chirita, valamint a spanyol Berzosa mögötta negyedik helyen harcolta ki a részvételét Toursban. A szarvasi reménység nemrégiben WTT-versenyt nyert Belgrádban.

A ranglistás helyezések alapján sokáig úgy tűnt, hogy az U19-es lányok között Dari Helga is ott lehet Franciaországban. A magyar versenyző végül ugyan kivívta a jogot, hogy játszhasson az eseményen, azonban az utolsó pillanatban visszalépett.

További korosztályos hírekASZTALITENISZsportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik