utanpotlassport.hu 2017.10.15 14:41 Frissítve: 2017.10.15 14:49

Túraautó: Keszthelyi Vivien pontokkal búcsúzott a TT-kupától

A németországi Hockenheimringen véget ért az Audi TT-kupa idei évada. A megszűnő sorozat utolsó versenyén szokás szerint a 16 esztendős Keszthelyi Vivienért szoríthattunk, akit ezúttal sem került el a balszerencse, de így is volt oka az örömre.

Majer Dániel A német túraautó-bajnokság (DTM) hockenheimi fináléjának keretein belül rendezték az Audit TT-kupa utolsó fordulóját, a mezőnyben a 16 éves Keszthelyi Viviennel. A magyar hölgy az utóbbi versenyek pechsorozata után problémamentes futamokban, valamint pontszerzésben reménykedett, hogy jó szájízzel mondhasson búcsút a jövőre megszűnő sorozatnak.

Keszthelyi Vivien a Hockenheimringen Forrás: Vivien Keszthelyi facebook

Keszthelyi Vivien a Hockenheimringen  •  Forrás: Vivien Keszthelyi Facebook

Az időmérő edzésen mindössze a 14. helyet szerezte meg Vivien a 16 fős mezőnyben, a Hockenheimring azonban nem az a pálya, amelyen túlságosan nehéz előzni, így volt oka bizakodásra. Az első futam rajtját jól kapta el, megtartotta a 14. helyet, és tapadt az előtte haladókra, az első kört pedig már két pozícióval előrébb, tizenkettedikként zárta, kihasználva a hosszú egyenes végi hajtűben, és az azt követő kanyarban kialakuló lökdösődést. Pár kör után még egy helyet javított, megelőzve az előtte autózó Wohlwendet, majd Fabian Vettel és Kevin Arnold büntetésének is köszönhetően egészen a 8. helyig kapaszkodott fel, beállítva szezonbeli legjobb eredményét.

Az ugyanaznap rendezett második futamon valamivel jobban sikerült a start, az első kanyarba egy helyet javítva tizenharmadikként fordult. Megtartani azonban nem tudta a megszerzett pozíciót, két kör után a 14. helyen haladt, kissé leszakadva a 13. Wohlwend mögött. Az ötödik körben aztán egy kis időre szüneteltetnie kellett a száguldást a feleknek, Arnold és Vettel hatalmas ütközése miatt ugyanis pályára küldték a biztonsági autót. Vivien a két versenytárs kiválásával feljött a 12. helyre, de mindössze pár körön át nyomhatta, mivel ekkor Daniel Grünenberg is rommá törte Audiját, ismét a pályára csalva a safety cart, amely egészen a kockás zászlóig a mezőny élén maradt. Jóllehet, Vivien enélkül sem tudott volna már javítani, mert jobb hátsó defekt miatt ki kellett állni a bokszba, a versenyt így egykörös hátrányban, utolsó célba érőként, a 12. helyen fejezte be.

Ami az összetett pontversenyt illeti, a magyar versenyző 65 ponttal 17 pilóta közül a 13. helyen zárt. A beugró vendégpilóták eredményeit nem vették figyelembe. A bajnoki címet a brit Philip Ellis szerezte meg a spanyol Mikel Azcona és az olasz Tommaso Mosca előtt, Fabian Vettel, a négyszeres Forma–1-es világbajnok Sebastian Vettel öccse pedig a 9. lett.

További korosztályos hírek AUTÓSPORTBAN a sportági aloldalunkon.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2022.06.25 14:20:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Hidvégi Hunor, Nemes Réka és a Lugosi Gergely, Uhrin Dávid páros szállította a három magyar aranyérmet a Belgrádban zajló utánpótlás Európa-bajnokságon. Ezen kívül még két ezüst jutott a mieinknek az ezres döntőkben, mindez pedig az éremtáblázat élére repítette a csapatot.

2022.02.20 20:12:03

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Az U20-as atléták között Gálpál Zsombor és Keszthelyi Luca, az U18-as mezőnyben Trenka Ádám, valamint Kriszt Sarolta nyerte a fedett pályás összetett bajnokságot.

2022.02.06 09:02:02

Utánpótlássport B. V. utanpotlassport.hu

Csaknem két hónap után játszott újra a férfi NB I-ben a Nemzeti Kézilabda Akadémia, amely ezúttal több játékosát nélkülözve nem volt képes a bravúrra a Gyöngyös ellen.

2022.02.01 15:02:02

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

A 18 éves válogatott alpesi síelő, Trunk Tamás a több hazai élsportolóval is kapcsolatban álló The Path Sports Managementtel kötött együttműködési megállapodást.

2022.01.20 15:55:01

Utánpótlássport N. D. utanpotlassport.hu

Csütörtök délelőtt hirdették ki a pekingi téli olimpián részt vevő magyar rövid pályás gyorskorcsolya-válogatott keretét, amelybe a 19 éves Nógrádi Bence is bekerült.