utanpotlassport.hu 2017.04.12 20:36 Frissítve: 2017.09.14 11:45

Tollaslabda: mindkét leányjátékosunk versenyben az U19-es Eb-n

Jól kezdték a magyarok a franciaországi U19-es tollaslabda Eb egyéni küzdelmeit, a leányok között még minden játékosunk versenyben van, és a fiúknál is született szép eredmény Pytel Gergő révén.

Bruckner Vince Egyelőre jól szerepelnek a magyar versenyzők Mulhouse-ban: szerda estig egyesben három játékosunk és az egyetlen leánypárosunk van versenyben.

Sándorházi Vivien egyesben és párosban is versenyben van még Forrás: delmagyar.hu

Sándorházi Vivien egyesben és párosban is versenyben van még  •  Forrás: delmagyar.hu

Fiú egyesben Pytel Gergő jutott a legjobb 32 közé, az első kanyarban a portugál Silvát, míg a második mérkőzésén a skót Pringle-t verte két játszmában, a 16 közé jutásért pedig a szlovén Jerčinovič-csal találkozik. Mórocz Ákos az első fordulóban 2-0-s vereséget szenvedett a svájci Künzi ellen.

A leányok mezőnyében eddig százszázalékos a magyar szereplés: Sándorházi Vivien a holland Linders ellen kezdett, és nyert 2-1-re, míg Madarász Réka a bolgár Nejcsevát gyűrte le a nyitómeccsén (2-0). Előbbi a lengyel Glijerrel, utóbbi a török Inallal meccsel a harmadik körben.

Fiú párosban nem sikerült a jó szereplés: Dulcz Zsombor és Mórocz kettőse az első meccsén kikapott az Eriksen, Thogersen dán párostól. A lányoknál viszont a Karsai Anett, Sándorházi duó legyőzte a lett Berga, Lenevica egységet, a 16 közé jutásért a szlovák Tarcalová, Vargová párossal játszanak. Nem sikerült a bravúr a Pytel, Madarász vegyes párosnak, ők a finn Övermark, Suutarinen kettős ellen buktak el az első kanyarban.

Utánpótlássport - 62 sportág egy helyen az utanpotlassport.hu-n
További hírekért kattintson ide!

Utánpótlássport
2021.01.14 09:05:17

Utánpótlássport B. Z. utanpotlassport.hu

Sajátos kettősség jellemzi a hazai leánysakk-utánpótlást: miközben a legjobbak közül néhányan a korosztályos világelitben remekelnek, a magyar bajnokságokon alig akad résztvevő.

2021.01.08 09:17:13

Utánpótlássport Munkatársainktól utanpotlassport.hu

A vírus miatt példátlannak nevezhető 2020-as évet követően a sportélet szereplői is abban bíznak: 2021 más, ha úgy tetszik, újra a „régi” lesz. Összeállításunk második részében négy sportág (sportlövészet, torna, úszás, vívás) lehetséges utánpótláskorú magyar főszereplőit mutatjuk be.

2020.12.19 17:55:14

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Huszonnégy egyéni éremből kilenc utánpótláskorú vívóé lett a budapesti BOK-csarnokban jelenleg is zajló háromnapos felnőtt országos bajnokságon.

2020.12.06 17:35:17

Utánpótlássport Bruckner Vince utanpotlassport.hu

Nem csak a magyar válogatottban lesznek honfitársaink a januári felnőtt kézilabda-világbajnokságon: a Gyöngyös 20 éves kapusa, Merkovszki Pál az amerikai nemzeti együttesben szerepel. Megkérdeztük tőle, hogyan jutott a nem mindennapi lehetőséghez.

2020.12.05 10:12:18

Utánpótlássport UP-info utanpotlassport.hu

Német lapértesülés szerint Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője felhívta Szoboszlai Dominikot (20), és közölte vele: igazoljon a spanyol fővárosba.