Tollaslabda: A legfőbb, hogy élvezzem a játékot – Mesterházy Milán

Vágólapra másolva!
2023.06.05. 09:09
Címkék
A tavaszi korosztályos tollaslabda országos bajnokságok legeredményesebb játékosával, a 16 éves Mesterházy Milánnal beszélgettünk, aki felidézte a kezdeteket, beszélt a játék élvezetének fontosságáról, és a céljait is megosztotta.

Több kiemelkedő teljesítményt is hozott a tavaszi időszak, pontosabban az országos bajnokságok sora a hazai utánpótláskorú tollaslabdázók körében. Az U11-es-től az U19-esig minden korosztályban ob-t rendeztek, ezeken pedig nem egy versenyző különböző korosztályokban is érmet tudott szerezni. Közülük is kiemelkedett a 2007-es születésű Mesterházy Milán, aki előbb az U19-esek között nyert egyéniben és fiúpárosban aranyérmet, majd két héttel később saját kategóriájában, az U17-es fiatalok mezőnyében bizonyult megállíthatatlannak: háromszor is felállhatott a dobogó legfelső fokára.Mesterházy Milán, aki előbb az U19-esek között nyert egyéniben és fiúpárosban aranyérmet, majd két héttel később saját kategóriájában, az U17-es fiatalok mezőnyében bizonyult megállíthatatlannak: háromszor is felállhatott a dobogó legfelső fokára.

„A sportolói pályafutásom elején a fociba és a kézibe is belekóstoltam, ezeket első osztályos koromban még csináltam, a következő tanévet viszont Győrben kezdtem meg, ahol apukám – aki korábban maga is eredményes játékos volt – rátalált a helyi tollaslabda klubra. Az első edzésemkor ott ragadtam, onnantól kezdve pedig folyamatosan jártam a tréningekre – emlékszik vissza a kezdetekre a pécsi Multi Alarm SE 16 éves sportolója. – Emlékszem, legelőször egy budapesti versenyen indultam el, akkoriban még az apukám volt az edzőm; bevallom, néha voltak súrlódások kettőnk között, mégiscsak érdekes helyzet ez, de összességében persze megvolt az összhang.

A kezdetektől úgy álltam a tollaslabdázáshoz, hogy a lehető legjobb eredményeket érjem el, komolyan vettem a sportot, ám a legfőbb szempont, hogy mindig élvezzem a játékot. A mai napig erre törekszem, még akkor is, ha döntőben lépek pályára.

A fiatal már korábban is ért el sikereket a korosztályos országos bajnokságokon, tavaly például már az U17-esek és az U19-esek között is dobogóra állhatott, mégsem ezeket emeli ki a korábbi eredményei közül.

„A legszebb emlék talán a 2021-ben megrendezett U17-es Európa-bajnoksághoz köthető, amelyre a korosztályhoz képest fiatalabbként utazhattam el. Már maga a kijutás is óriási örömöt okozott, kint ráadásul párosban meccseket is nyertünk. Emlékszem, úgy futottam neki az Eb-nek, hogy fiatalabb létemre ne húzzam le a csapat teljesítményét, igyekeztem az aggodalmaimat eloszlatni. Szerencsére ez sikerült is, így felejthetetlen élménnyel lettem gazdagabb.”

De ugorjunk vissza a már emlegetett tavaszi magyar bajnokságokra, melyeken a balkezes Mesterházy kiválóan szerepelt.

„Fejben nagyon készültem a két ob-ra, coach is segítette a munkámat, ami rengeteget jelentett. A mentális részre óriási hangsúlyt fektetek, szerintem ez az egyik erősségem is. Az első mérkőzésemen már éreztem, hogy benne lehet az aranyérem megszerzése is, végül szerencsére ez be is jött. Büszkeséggel tölt el az öt érem, főleg a két U19-es; bízom benne, hogy folytatódik a jó formám, és ott lehetek az augusztusi U17-es Eb-n. Hosszabb távon szeretnék a legjobb hazai tollaslabdázók közé tartozni, míg a világranglistán a top tízes helyezés az álmom.”

(Kiemelt képünkön: Mesterházy Milán párostársával, Szabó Zsófival az U19-es ob-n Forrás: MTLSZ)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik