Labdarúgás: csaknem 1100 a fiatalok játékperce az NB I 28. fordulójában

B. L. utanpotlassport.huB. L. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2023.04.25. 09:01
Címkék
A labdarúgó NB I 28. fordulójában összesen 1085 percet kaptak a 2002-es vagy annál fiatalabb játékosok; tíz klubban huszonegy ifjonc bizonyíthatott.

Az OTP Bank 28. fordulóját követően, szokásunkhoz híven összegyűjtöttük, mely 2002-es születésű vagy annál fiatalabb magyar futballisták kaptak lehetőséget a bizonyításra. Ezúton jelentjük: huszonegy játékos felelt meg az említett kritériumnak, teljesítményüket az InStat Scout adatelemző segítségével vizsgáltuk.

A Bp. Honvéd és az Újpest bajnokiján (0–1) a hazaiaknál jobb oldali szárnyvédőként kezdett Eördögh András. Egy lövéssel próbálkozott, passzainak 83 százaléka volt pontos, egy jó beadása volt, négy cseléből egy jött be, párharcait 38 százalékban nyerte meg, két sikeres szerelése, négy labdaszerzése és négy labdavesztése volt (utóbbiból kettő a saját térfelén). Kocsis Dominik ezúttal bal oldali támadót játszott, egy lövéssel kísérletezett, passzainak 44 százaléka volt pontos, párharcainak a felét nyerte meg, továbbá három sikeres csele volt. Bal oldali szárnyvédőnek lett becserélve Benczenleitner Barna, aki 78 százalékban passzolt pontosan, párharcainak 43 százalékát nyerte meg, egy jó csele volt, két labdaszerzésére ugyanannyi labdavesztés jutott. Keresztes Noel a hajrában kapott szerepet, védekező középpályást játszott. Az újpestieknél Varga Balázs jobb oldali szélsőként kezdett, egy lövése volt, passzainak 57 százaléka volt pontos, négy beadásából három után talált társat a labda, párharcainak kétötödét nyerte meg, hat labdaszerzése mellett öt labdavesztése volt (abból egy a saját térfelén). 

A Puskás Akadémia és a Mezőkövesd találkozóján (2–1) a hazaiaknál bal oldali középpályásként kezdett Komáromi György, aki 45 százalékban nyerte meg a párharcait, passzainak 71 százaléka volt pontos, két rossz beadása, két sikeres csele, egy szerelése, három labdaszerzése és hét labdavesztése volt (abból három a saját térfelén).

A jobb oldali támadóként bevetett Gruber Zsombor a mérkőzés 20. percében gólt fejelt.

Az U-válogatott játékos négy lövéssel próbálkozott, a labda háromszor talált kaput, passzainak 79 százaléka volt pontos, párharcait 38 százalékban nyerte meg, egy jó beadása és két sikeres csele volt. Posztobányi Patrik a hajrában szállt be csereként, védekező középpályást játszott. A vendégeknél a jobb oldali középpályás szerepkörét töltötte be Kállai Kevin, aki 71 százalékban nyerte meg a párharcait, passzainak 71 százaléka volt pontos, négy pontatlan beadása volt, öt sikers cselt húzott meg, négy szerelése és egy labdaszerzése mellett 13 labdavesztése volt (abból egy a saját térfelén).

A Paks és a Kisvárda mérkőzésén (2–0) védekező középpályásként lépett pályára Vas Gábor, a csereként bevetett játékos passzainak 83 százaléka volt pontos, párharcainak 30 százalékát nyerte meg. A négy percre pályára küldött Gyurkits Gergő szintén védekező középpályást játszott. A vendégek kapuját Hindrich Ottó védte, két védése volt, illetve két gólt kapott.

A Mol Fehérvár és a Kecskemét összecsapásán (1–2) a hazaiak nem vetettek be utánpótláskorú fiatalt.

A kecskemétieknél bal odlali támadóként szerepeltetett Horváth Krisztofer szerezte csapata második gólját.

Az U21-es válogatott játékos négy lövése után kétszer talált kaput, passzainak 61 százaléka volt pontos, egy kulcspasszt adott, párharcainak 46 százalékát nyerte meg, két jó csele volt. Az FTC-től kölcsönvett Katona Bálint csereként beszállva egy kapura lövéssel próbálkozott, párharcainak 17 százalékát nyerte meg, passzainak 70 százaléka volt pontos, illetve két kulcspasszt adott.

A Vasas és a Ferencváros bajnokiján (0–1) az angyalföldieknél kezdett a magyar rekordbajnoktól kölcsönvett Iyinbor Patrick, a belső védő passzainak 95 százaléka volt pontos, párharcainak 83 százalékát megnyerte, egy jó csele, három szerelése és négy labdaszerzése volt. A jobb oldali középpályás szerepkörében futballozó Szilágyi Szabolcs passzainak 85 százaléka volt pontos, egy jó beadása volt, párharcainak 38 százalékát nyerte meg, egy szerelése és három labdaszerzése mellett hat labdavesztése volt (abból három a saját térfelén). A középpályásként becserélt Baráth Péter passzainak 93 százaléka volt pontos, egy sikeres beadása volt, párharcainak felét nyerte meg, két szerelése és egy labdaszerzése volt. A csereként beálló

Lisztes Krisztián szerezte a mérkőzés egyetlen gólját.

A 17 éves támadó párharcai felét nyerte meg, hét cseléből négy jött be, háromszor szerezte meg és ugyannyiszor veszítette el a labdát.

A Zalaegerszeg és a Debrecen mérkőzésén (0–2) a hazaiak két utánpótláskorúval rohamoztak. Németh Dániel nem lőtt kapura, passzainak 43 százaléka volt pontos, párharcot nem nyert, sikeres csele nem volt. Társa, Klausz Milán egy lövéssel kísérletezett, passzainak 92 százaléka vol pontos, párharcainak 57 százalékát nyerte meg, egy jó csele volt. A szünetben becserélt Szalay Szabolcsnak egy lövése volt,  passzainak 69 százaléka volt pontos, párharcainak 40 százalékát nyerte meg, egy sikeres csele volt. A vendégeknél nem szerepelt utánpótláskorú magyar játékos.

A 2002-ES VAGY ANNÁL FIATALABB MAGYAR LABDARÚGÓK JÁTÉKPERCEI
AZ NB I 2022–2023-AS ÉVADÁNAK 28. FORDULÓJÁBAN:

Csapatonként

Vasas: 99+84=183 perc
Bp. Honvéd: 63+63+23+11=160 perc
Puskás Akadémia: 74+74+11=159 perc
Zalaegerszeg: 45+45+50=140 perc
Mezőkövesd: 95 perc
Kisvárda: 95 perc
Kecskemét: 70+25=95 perc
Újpest: 63 perc
Ferencváros: 29+29=58 perc
Paks: 33+4=37 perc

Játékosonként
Iyinbor Patrick (Vasas): 99 perc
Kállai Kevin (Mezőkövesd): 95 perc
Hindrich Ottó (Kisvárda): 95 perc
Szilágyi Szabolcs (Vasas): 84 perc
Gruber Zsombor (Puskás Akadémia): 74 perc
Komáromi György (Puskás Akadémia): 74 perc
Horváth Krisztofer (Kecskemét): 70 perc
Varga Balázs (Újpest): 63 perc
Kocsis Dominik (Bp. Honvéd): 63 perc
Eördögh András (Bp. Honvéd): 63 perc
Szalay Szabolcs (Zalaegerszeg): 50 perc
Klausz Milán (Zalaegerszeg): 45 perc
Németh Dániel (Zalaegerszeg): 45 perc
Vas Gábor (Paks): 33 perc
Baráth Péter (Ferencváros): 29 perc
Lisztes Krisztián (Ferencváros): 29 perc
Katona Bálint (Kecskemét): 25 perc
Benczenleitner Barna (Bp. Honvéd): 23 perc
Keresztes Noel (Bp. Honvéd): 11 perc
Posztobányi Patrik (Puskás Akadémia): 11 perc
Gyurkits Gergő (Paks): 4 perc

ÖSSZESEN: 1085 perc

(Kiemelt képünkön: Lisztes Krisztián Forrás: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik