Műkorcsolya: Papp Vivien nyert a juniorok között a Budapest Trophyn

UP-info utanpotlassport.huUP-info utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.10.18. 20:27
Címkék
Az október 14-17. között a Vasas Jégcentrumban rendezett Budapest Trophyn három magyar éremnek lehetett örülni, amelyek közül kettőt utánpótláskorú műkorcsolyázók szereztek.

A Budapest Trophy negyedik, utolsó napja a junior lányok szereplésével kezdődött, a várakozás pedig nagy volt hazai oldalon, mivel szombaton, a rövidprogram után a magyar versenyzők előkelő helyen végeztek, Papp Vivien (HKA) és Krizsanovszki Lili (SKSE) is éremesélyesként állt jégre.Papp Vivien (HKA) és Krizsanovszki Lili (SKSE) is éremesélyesként állt jégre.

A 13 esztendős Papp Viviennek szólt a magyar himnusz az utolsó napon Fotó: Derencsényi István
A 13 esztendős Papp Viviennek szólt a magyar himnusz az utolsó napon Fotó: Derencsényi István

A 13 esztendős Papp Viviennek szólt a magyar himnusz az utolsó napon  •  Fotó: Derencsényi István

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség beszámolójaszerint utóbbi sajnos rontott, így csak tizedik helyen végzett, közvetlenül Zsembery Katinka (SKSE) mögött, aki nagyon jó kűrt mutatott be és végül kilencedik helyen zárt. Minden magyar szurkoló reménykedett, hogy a vasárnapi napot a második helyről kezdő Papp Vivien nem ront, és megőrzi dobogós helyét. A Hoffmann Korcsolya Akadémia 13 éves tehetségegyönyörű kűrt futott, és élete legjobb eredményét elérve, 154,55 ponttal megnyerte a versenyt, így Berei Mózes József mellett egy másik fiatal magyar versenyző is éremmel távozhatott az eseményről.

A junior párosok mezőnyében nem változott a sorrend kettős orosz győzelem született.

Vardanjan Gurgen, a MOKSZ műkorcsolya ágazati igazgatója elégedetten értékelt, kiemelte, hogy„Papp Vivien eredménye nyomán felcsendült a magyar himnusz, és az is óriási szakmai fejlődés eredménye, hogy végre két műkorcsolya párosnak szurkolhattunk.”

A részletes eredmények ITTolvashatók.

További korosztályos hírekKORCSOLYASPORTOKBANa sportági aloldalunkon.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik