Labdarúgás: ismét a Budafokban szerepelt a legtöbb fiatal az NB I-ben

Fekete Tamás utanpotlassport.huFekete Tamás utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2021.02.02. 09:00
Címkék
Az NB I 18. fordulójában, kilenc együttesben tizenhatan összesen 1017 percet töltöttek a pályán a 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar fiatalok közül.

Utánpótlás-válogatott játékosokkal a kiesés elkerüléséért? Budafokon érdekes koncepciót választott a klubvezetés: a friss feljutóként az élvonalban maradásért küzdő fővárosi klub a Puskás Akadémiától, a Mol Fehérvártól és a Ferencvárostól vett kölcsön fiatal reménységeket, és miközben a magyar labdarúgás jövőjét szolgálva rendszeresen pályára is küldi őket Csizmadia Csaba vezetőedző, a tabellára nézve adódik a kérdés, vajon képes lesz-e a csapat elérni hőn áhított célját?Csizmadia Csaba vezetőedző, a tabellára nézve adódik a kérdés, vajon képes lesz-e a csapat elérni hőn áhított célját?

A bajnokságban jelenleg sereghajtó Diósgyőr ellen vívott kiesési rangadón is lehetőséget kaptak a 2000. január 1-jén vagy az után született, magyar fiatalok. A kerethez télen csatlakozott Csonka András (20) és Zeke Márió (20), valamint a már ősszel is az együttes húzóemberének számító Huszti András (19) egyaránt végig játszotta az 1–1-es döntetlennel zárult találkozót, nem utolsó sorban Zsóri Dániel (20) és Skribek Alen (19) is a kezdőcsapat tagjaként lépett pályára, jóllehet, őket a szünetben lecserélte a mester.

Csonka András (20) eddig egy percet sem töltött tétlenül a Budafokban Forrás: Budafoki MTE
Csonka András (20) eddig egy percet sem töltött tétlenül a Budafokban Forrás: Budafoki MTE

Csonka András (20) eddig egy percet sem töltött tétlenül a Budafokban  •  Forrás: Budafoki MTE

A Budafok immár egymást követő két fordulóban is „lenyomta” az MTK-t az U20-as játékperceket tekintve. A kék-fehéreknél ezúttal Schön Szabolcs (20) kényszerűségből nem állhatott Michael Boris rendelkezésére a Puskás Akadémia elleni mérkőzésen, Mezei Szabolcs (20) és Kata Mihály (18) mellett viszont Varju Benedek (19) is helyet kapott az együttesben. Mindenesetre velük sem muzsikált túl jól a kifejezetten gyenge napot kifogó Boris-alakulat, a felcsútiak a hajrában 1–0-ra megnyerték a bajnokit. A vendégeknél a fix alapembernek számító – eddig az összes fordulóban pályára lépő – Kiss Tamás (20) élhette át testközelből a kevésbé eseménydús összecsapást.

A Zalaegerszeg–Paks mérkőzés annál inkább bővelkedett izgalmakban. A 4–4-es döntetlen során hazai oldalon Szánthó Regő (20) gólpasszt jegyzett, míg a vendégeknél a néhány nappal ezelőtt a Mol Fehérvártól kölcsönvett védő, Tamás Olivér (19) bizonyíthatott. Az újpesti Mucsányi Márk (19) révén debütáló játékost is feljegyezhetünk az NB I-es évad második tavaszi fordulójának krónikájához. A német Michael Oenning nem mellesleg Csongvai Áronnak (20) is lehetőséget adott, az U20-as magyar fiatalt – egyedüli klubként a jelenlegi évadban – ezúttal sem bevető Mezőkövesd azonban 3–2-re győzedelmeskedett.

A kiesés ellen menekülő Budapest Honvédban Pisont István, úgy fest, nem kísérletezik az akadémisták beépítésével, hiszen a legutóbbi fordulóban is csak Szendrei Norbert (20) játszott, igaz, ő kihagyhatatlan elem a kispesti gépezetből. Abból, amelyik egyre jobban működik, elvégre idegenben a Mol Fehérvárt múlta felül 2–1-re. A Vidiben legifjabb Dárdai Pál (21) megszerezte első NB I-es gólját, ám mivel ő 1999-es születésű, a pályán töltött perceit külön nem számoljuk. Az élvonal első és harmadik helyezettjének összecsapásán a Ferencváros 1–1-es döntetlent ért el hazai pályán a Kisvárda ellen. A zöld-fehéreknél a pécsi születésű, anyai ágon magyar (apain bosnyák) Redzic Damir (17), a túloldalon a Ferencváros utánpótlásában is megfordult Kovácsréti Márk (20) jutott epizódszerephez.

AZ U20-AS MAGYAR FIATALOK JÁTÉKPERCEI AZ NB I 18. FORDULÓJÁBAN
Csapatonként
Budafok: 90+90+90+46+46=362 perc
MTK: 90+57+57=204
Újpest: 71+24=95
Bp. Honvéd: 90
Paks: 90
PAFC: 85
ZTE: 78
Kisvárda: 9
FTC: 4
Játékosonként
Huszti András (Budafok): 90 perc
Csonka András (Budafok): 90
Zeke Márió (Budafok): 90
Varju Benedek (MTK): 90
Szendrei Norbert (Bp. Honvéd): 90
Tamás Olivér (Paks): 90
Kiss Tamás (PAFC): 85
Szánthó Regő (ZTE): 78
Csongvai Áron (Újpest): 71
Mezei Szabolcs (MTK): 57
Kata Mihály (MTK): 57
Skribek Alen (Budafok): 46
Zsóri Dániel (Budafok): 46
Mucsányi Márk (Újpest): 24
Kovácsréti Márk (Kisvárda): 9
Redzic Damir (FTC): 4
Összesen: 1017 perc

További korosztályos hírek LABDARÚGÁSBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik