Fallabda: szerény magyar szereplés az U15-ös és U17-es Eb-n

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.13. 11:24
Címkék
A helyosztó mérkőzéssel lezárult a magyar U15-ös és U17-es fallabdacsapat számára a svédországi Európa-bajnokság. A fiatalabbak a húszcsapatos torna 16., míg a két évvel idősebbek a 15. helyén zártak.

K. N− utanpotlassport.huA svédországi utánpótlás fallabda Európa-bajnokság harmadik, a magyarok számára utolsó napján az U15-ös csapatunk Belgiummal találkozott a játéknap első mérkőzésén. A Jeszenszky Zoltán, Sárkány László, Rózsa Emma trióra várt az a feladat, hogy a csapatnak maradjon esélye a kilencedik hely megszerzésére, ehhez győznie kellett volna a belgák ellen.K. N− utanpotlassport.huA svédországi utánpótlás fallabda Európa-bajnokság harmadik, a magyarok számára utolsó napján az U15-ös csapatunk Belgiummal találkozott a játéknap első mérkőzésén. A Jeszenszky Zoltán, Sárkány László, Rózsa Emma trióra várt az a feladat, hogy a csapatnak maradjon esélye a kilencedik hely megszerzésére, ehhez győznie kellett volna a belgák ellen.

„Sajnos mindhárom mérkőzésen meg kellett hajolnunk a nagyobb tudás előtt, sima három nullás vereséget szenvedtünk. Legközelebb Sárkány állt a szettgyőzelemhez, ám több játszmalabda után sem tudta behúzni a szettet” ‒ mondta Farkas József, az utánpótlás válogatott kapitánya.

Öt meccsből csak egyet tudott megnyerni a magyar csapat a záró napot Fotó: MFSZ
Öt meccsből csak egyet tudott megnyerni a magyar csapat a záró napot Fotó: MFSZ

Öt meccsből csak egyet tudott megnyerni a magyar csapat a záró napon  •  Fotó: MFSZ

A játéknap második meccsén Skócia várt a fiatalokra, Jeszenszky helyett pedig ezúttal Szabó Kende lépett falak közé.

„A három nullás vereség ellenére ezúttal teljes mértékben partiban voltunk ellenfelünkkel. Sárkány két szettet is el tudott hozni, míg Szabónak és Rózsának szintén megvoltak a labdái a játszmagyőzelemhez.”

A nap, és egyben a torna záró ütközetét Svájccal vívták a magyarok. A csoportban egyszer már összecsaptak a felek, akkor Svájc 2‒1-re győzött. És ezúttal is. Jeszenszky győzelemmel kezdett, ám sem Szabó, sem Rózsa nem tudta kikaparni a gesztenyét, U15-ös csapatunk tehát a húsz együttest magába foglaló Eb-n a kiemelésének megfelelően, a 16. helyen zárt.

A két évvel idősebbek Svédországgal kezdték a zárónapot. Miután mindkét fiú (Rózsa Barnabás és Nagy Simon) kikapott ellenfelétől, Chukwu Hanna számára tét nélkülivé vált a meccs. Lehet, hogy éppen ezért, de hozta mérkőzését, így Svédország 2-1-re verte a magyarokat.

Dévald Tamás sérülése sajnos nagyban meghatározta az U17-es gárda szereplését. Egész nap Simonnak és Barnabásnak kellett a falak közt lennie. A második meccsen Norvégia állt szemben a mieinkkel. S ha azt gondoltuk, már minden csapáson túl vagyunk, tévedtünk: Nagy Simon sérülése is kiújult. Végigjátszotta meccsét, de 3‒0-ra kikapott. Rózsa nagyot küzdött, az ötszettes összecsapásból viszont rosszul jött ki, 3‒2-re a norvég játékos nyert. Hannára ismét tét nélküli meccs várt, két szett után pedig véget is ért a találkozó, így 3‒0-ra Norvégia győzött.

Ahogy a fiatalabbaknál, úgy a 17 éveseknél is egy csoportellenfél várt a mieinkre az utolsó meccsen. A magyarok 2‒1-re győztek, úgy, hogy az egyik lengyel fiú kiállni sem tudott, így Laskai Vanda sikere csapatunk győzelmét jelentette. U17-es együttesünk ezzel a 15. helyen zárt Svédországban.

Szomorúak vagyunk az eredmények, csalódottak a sérülések miatt, de örülünk neki, hogy itt lehettünk és hogy jól éreztük magunkat. Az Eb tanulsága: munka, munka és még több munka.”

További korosztályos hírekFALLABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik