Vízilabda, női U20-as vb: a vártnál szorosabb, 12-11-es siker a japánok elleni nyitányon

Vágólapra másolva!
2017.09.03. 11:18
Címkék
Egygólos győzelemmel kezdett a magyar válogatott a voloszi U20-as női vízilabda-világbajnokságon. A Faragó Tamás és Petrovics Mátyás vezette együttes a japán ellen győzött 12-11-re, hétfőn pedig már a hollandok ellen száll vízbe.

B. V.Hiába kezdett a csoport papíron leggyengébb ellenfelével a magyar válogatott a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon, ezt a találkozót sem sorolhattuk a könnyűnek mondhatók közé. Mindkét együttes a sokmozgásos vízilabdát erőlteti, ezért rengeteg egy az egy elleni párharcra számíthattunk a találkozó előtt.B. V.Hiába kezdett a csoport papíron leggyengébb ellenfelével a magyar válogatott a Görögországban zajló U20-as női vízilabda-világbajnokságon, ezt a találkozót sem sorolhattuk a könnyűnek mondhatók közé. Mindkét együttes a sokmozgásos vízilabdát erőlteti, ezért rengeteg egy az egy elleni párharcra számíthattunk a találkozó előtt.

Az U20-as magyar válogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ
Az U20-as magyar válogatott Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

Egygólos győzelemmel kezdett a válogatott a juniorvébén  •  Fotó: Madar Dávid/MVLSZ

A meccs pedig nagyon szorosan alakult, s bebizonyosodott, hogy egyáltalán nem sima mérkőzésre számíthatnak a mieink: az első és a második negyed után az ázsiaiak vezettek (4-5), s akkor félő volt, hogy a torna első mérkőzésén igen kellemetlen meglepetés éri a csapatot.

A harmadik negyedben viszont összeszedte magát a Faragó Tamás és Petrovics Mátyás vezette társaság, és fordítani tudott. Az etap végére egalizáltak a japánok, így 8-8-as állással futhattak az utolsó negyednek a felek.

Amelynek az elején ötméteresből rögtön az ellenfél szerzett előnyt, azt követően azonban egyértelműen a mieink percei következtek. A 10-10-es állásnál szerzett két magyar gól pedig végleg eldöntötte az összecsapás sorsát, a japánoknak nem volt esélyük az egyenlítésre.

A következő mérkőzését a hollandok ellen játssza a juniorválogatott, azon az összecsapáson a mostaninál sokkal jobb játékra lesz szükség a győzelemhez.

Az U20-as világbajnokságról írott beharangozónk INNEN érhető el.

NŐI U20-AS VÍZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, VOLOSZ (GÖRÖGORSZÁG)
Magyarország−Japán 12-11 (2-3, 2-2, 4-3, 4-3)
Gólszerzők:Kuna 6, Hlengiwe 2, Farkas, Hertzka, Huszti 1-1, illetve Arima 5, Ivano 3, Inaba 2, Haszida 1

További korosztályos hírekVÍZILABDÁBANa sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik