Kosár: kezdődik a fiú-kadétbajnokság nyolcas döntője a fehérvári Gáz utcában

Vágólapra másolva!
2017.05.10. 14:14
Címkék
A leány-tinibajnokság fináléja után újabb nyolcas kosárlabdadöntőt rendeznek Székesfehérváron, ezúttal a fiúk kadetmezőnyének a legjobbjai csapnak össze a Gáz utcában. A bajnoki cím legnagyobb esélyese a házigazda Alba Fehérvár, amely még nem talált legyőzőre az évadban.

L. G. Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban rendezik meg csütörtöktől vasárnapig a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjét. A házigazda Alba Regia együttesének nem titkolt célja, hogy otthon tartsa a bajnoki trófeát. Arra minden reménye meg is van, hiszen sem az alapszakaszban, sem a rájátszásban nem találtak legyőzőre Peresztegi Nagy Ákos tanítványai.L. G. Székesfehérváron, az Alba Regia Sportcsarnokban rendezik meg csütörtöktől vasárnapig a kadet fiúk kosárlabda-bajnokságának nyolcas döntőjét. A házigazda Alba Regia együttesének nem titkolt célja, hogy otthon tartsa a bajnoki trófeát. Arra minden reménye meg is van, hiszen sem az alapszakaszban, sem a rájátszásban nem találtak legyőzőre Peresztegi Nagy Ákos tanítványai.

DSC_0530
DSC_0530

A házigazda Alba Fehérvár a favorit

A nyolcas döntőbe a felsőházi rájátszás első hat helyezettje automatikusan kvalifikálta magát. A már említett, hibátlan mérleggel zárt Alba Fehérvár mellett a címvédő Vasas Akadémia, a Szombathelyi Sportiskola KA, a Budapesti Honvéd, a MAFC és a Rátgéber Akadémia futott be.

A rájátszás utolsó két helyezettjére, a Szolnoki Sportcentrumra és a ZTE KK csapatára keresztjáték várt az alsóház két legjobbja, a Debreceni KA-DSI és a Kaposvári KK ellen. A párharcot a szolnokiak és a zalaegerszegiek is kettős győzelemmel zárták le, így ők szerepelhetnek a székesfehérvári fináléban.

A csapatokat két csoportra osztották, az A jelű négyesben az Alba Fehérvár, a ZTE, a Honvéd és a MAFC, míg a B kvartettben a Rátgéber, a Vasas, a Szolnok és a Szombathely kapott helyet.

Csütörtökön és pénteken bonyolítják le a csoportkört, a csoportok első két-két helyezettje jut az elődöntőbe, míg a harmadik és negyedik helyen záró csapatok az ötödik-nyolcadik helyért folytatják. Az elődöntőket és az alsóházi keresztjátékot szombaton rendezik meg, míg vasárnap a helyosztókkal zárul a négynapos torna. A nyitómérkőzést csütörtökön 9 órától a Szombathelyi Sportiskola KA és a Rátgéber Akadémia játssza, a fináléban pedig a tervek szerint vasárnap 15 órakor dobják fel a labdát.

Ahogy azt jeleztük, a házigazda Alba Fehérvár toronymagas esélyese a döntőnek, mögötte azonban rendkívül sűrű a mezőny, így sok kiegyenlített csatára van kilátás a Gáz utcai sportcsarnokban.

„Nagy öröm és büszkeség, hogy mi rendezhetjük a tizenhat éven aluli fiúegyüttesek országos döntőjét. A hétvégi seregszemlét összekötöm a két héttel ezelőtt lebonyolított leánytini-fináléval, amelynek szintén mi voltunk a házigazdái. A résztvevő együttesek szóban és írásban is többször jelezték: nagyon elégedettek voltak a színvonalas rendezéssel, bízom benne, hogy a kadet fiúk fináléja is hasonlóan sikeres lesz. Utánpótlás-együttesünk az alapszakaszban már bizonyította rátermettségét, remélem, a nyolcas döntőben is nagyon jól szerepel, bízom a fiúkban és a szakmai stábban. Persze, nemcsak a mi csapatunknak, hanem valamennyinek eredményes hétvégét kívánok! Érezzék nagyon jól magukat nálunk, és maradjon örök élmény a koronázó városban töltött négy nap” – mondta a klub honlapján Farkas Sándor, a székesfehérvári utánpótlás vezetője.

További korosztályos hírek KOSÁRLABDÁBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik