Jégkorong Rookie Cup: A Fehérvár jutott a fehérvári döntőbe

utanpotlassport.hu utanpotlassport.huutanpotlassport.hu utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.02. 19:55
Címkék
A Fehérvár AV19 a harmadik mérkőzését is megnyerte Villachban, a European Rookie Cup nemzetközi U16-os jégkorongtornán, ezzel biztosította a helyét a négyes döntőben. Amelyet Székesfehérvár rendez. A másik csoportban, Miskolcon a DVTK Jegesmedvék a második helyen végzett.

T. Z. Az U16-os European Rookie Cup villachi négyesében az utolsó nap volt hivatott dönteni a csoportgyőzelemről. A Fehérvár ellenfele a szlovén Olimpija Ljubljana volt, és ahogy az első két mérkőzésen a harmadik összecsapáson sem kellett különösebben izgulniuk Ratislav Ondrejcik tanítványainak. Az első két harmadban még fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó harmad viszont sokkal jobban sikerült a Fehérvárnak, amely a 3-0-s szériájával végül 4-1-re megnyerte a találkozót.T. Z. Az U16-os European Rookie Cup villachi négyesében az utolsó nap volt hivatott dönteni a csoportgyőzelemről. A Fehérvár ellenfele a szlovén Olimpija Ljubljana volt, és ahogy az első két mérkőzésen a harmadik összecsapáson sem kellett különösebben izgulniuk Ratislav Ondrejcik tanítványainak. Az első két harmadban még fej fej mellett haladtak a csapatok, az utolsó harmad viszont sokkal jobban sikerült a Fehérvárnak, amely a 3-0-s szériájával végül 4-1-re megnyerte a találkozót.

Fehérvári öröm Villachban Fotó: ERC/Facebook
Fehérvári öröm Villachban Fotó: ERC/Facebook

Fehérvári öröm Villachban  •  Fotó: ERC/Facebook

Azzal a Fehérvár elérte a kitűzött célt, megnyerte a play-off csoportját, és biztosította helyét a négyes döntőben, amelyet április 20-23. között rendeznek Székesfehérváron.

A Ljubljana elleni mérkőzés után a vezetőedzőt, Ratislav Ondrejciket kérdeztük a harmadik találkozó tanulságairól:

„Nem volt annyira nehéz a mérkőzés, szerintem gyakorlatilag végig egy harmadon belül folyt a játék, nem engedtük kibontakozni az ellenfelünket. Elég megnézni a kapura lövési arányt, amely alapján akár tíz gól is lehetett volna a különbség. Az ellenfél kapuja előtti munkánk ugyanakkor sokszor nem volt az igazi, de a harmadik harmadra azon is próbáltunk csiszolni, és akkor már sikerült gólokat szereznünk. Az egész tornán keményen dolgoztak a fiúk, és aki rendelkezésünkre állt, azok közül mindenki megkapta a lehetőséget.”

A miskolci csoportban a DVTK Jegesmedvék arra készült, hogy győzelemmel búcsúzzon a hazai közönségtől. És lám, harmadjára össze is jött a diadal, az olasz Rittner Buam ellen ugyanis, utolsó másodpercben esett gólnak köszönhetően, 4-3-ra megnyerte a találkozót, és a csoport második helyén végzett.
A végső győzelmet a Slavija Junior szerezte meg, így április közepén a szlovénok utazhatnak Fehérvárra.

A miskolciak találkozója után Urbán Péter, a csapat vezetőedzője értékelt:

„Az elején rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de nem tudtuk értékesíteni. Védekezésben, saját kapunk előtt aztán egyre több hibát követtünk el, emiatt volt némi kis fejmosás a szünetben. A második és a harmadik harmad már rendben volt, és tizenhat másodperccel a találkozó vége előtt úgy döntöttem, hogy lehozzuk a kapusunkat, mivel nekünk a hosszabbításos győzelem sem felelt volna meg. Ez bejött, az utolsó lövésből meg tudtuk szerezni a győztes találatot. Úgy gondolom, hogy a tornán minden csapat ellen felvettük a versenyt, sőt, ha a harmadokat nézzük, akkor a többség ellen dominálni is tudtuk a játékot.”

Amit eddig írtunk az ERC-ről:
Az 1. nap krónikája
A 2. nap krónikája

Egyéb korosztályos hírek JÉGKORONGBAN a sportági aloldalunkon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik