UTE Budapest-kupa

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2004.04.05. 09:50
Címkék
A 2004 BUDAPEST UTE-kupa az egyik legnagyobb magyarországi fiú és leány utánpótlás rendezvénye a Húsvéti szünetben. Az ifjúsági torna minden bizonnyal hozzájárul a fiatal labdarúgók közötti barátság elmélyítéséhez, korszerű sportszakmai módszerek elterjesztéséhez.
A torna fővédnökei:
Fővédnökök: Gyurcsány Ferenc, Gyermek, Sport és Ifjúság miniszter
Szakmai védnökök: Bakonyi Tibor, Parlameti Sportbizottság elnöke
dr. Bozóki Imre MLSZ elnök
dr. Szieben László, MLL elnök
Puskás Ferenc, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula (az Aranycsapat még köztünk lévő tagjai)
A torna fővédnökei:
Fővédnökök: Gyurcsány Ferenc, Gyermek, Sport és Ifjúság miniszter
Szakmai védnökök: Bakonyi Tibor, Parlameti Sportbizottság elnöke
dr. Bozóki Imre MLSZ elnök
dr. Szieben László, MLL elnök
Puskás Ferenc, Buzánszky Jenő, Grosics Gyula (az Aranycsapat még köztünk lévő tagjai)
A rendezvényt a GYISM támogatja, egyben nyitóprogramja a 2004 a Sportiránti nevelés éve alkalmából kontinensszerte, így hazánkban is megrendezésre kerülő ifjúsági programoknak.
A tornára nemcsak Magyarországról, de több európai országból is érkeznek csapatok, így Olaszországból, Németországból, Lengyelországból, Szlovákiából, Szerbiából, Romániából, Ausztriából, Oroszországból és Görögországból, de még várhatóan más nemzet is képviselteti magát korosztályos labdarúgó gárdái által.
2004 fontos éve Magyarországnak. Az UNIO tagjaként várhatjuk e rendezvényre érkező sportolókat.
A szervezők mintegy százötven csapat részvételével számolnak, ami háromezer ifjú futballista pályára lépését jelentheti.
A tornára érkező csapatok – tizenhat-nyolc éves korosztályok – megismerhetik Budapestet és környékét, ellátogathatnak fővárosunk legszebb helyeire.

Az eseményről bővebb információt találhat:
www.ute1885.hu és a www.olaszfocisuli.hu weboldalakon.
Az ifjúsági labdarúgó-torna az UTE három füves, műfüves pályán, a Szusza Ferenc-stadionban, a Fóti úti UP-pályán, az UTE Szilágyi úti pályáin, az Újpest Önkormányzat Duna SK pályáján, valamint a Tungsram és a Vízművek sporttelepén kerül megrendezésre.
A program csütörtökön kezdődik. Délután ünnepélyes megnyitó lesz, a csapatok felvonulásával, műsorral az UTE stadionban. Az elődöntok és döntők szombaton délelőtt, díjkiosztó ünnepség kora délután lesz.
Az UTE Budapest-kupa persze csupán egy gyűjtőneve a rendezvénynek, hiszen a szervezők gondoltak arra, hogy a fiatalok neves elődökkel is találkozzanak, akik nem mellékesen olimpiai bajnoki címmel is büszkélkedhetnek, mintegy jó példát szolgáltatva az utódoknak. Ennek szellemében minden egyes korosztály más és más kupáért küzd. Szombaton pedig az a megtiszteltetés éri elsősorban a győzteseket, másodsorban az összes résztvevőt, hogy a kupa névadóitól vehetik át az elért eredményeiknek megfelelő díjakat. Így lesz egyben kupanévadó, másrészt a díjak átadására felkért köztiszteletnek örvendő egykori válogatott labdarúgó, Páncsics Miklós, Göröcs János, Nagy László, Bene Ferenc, Dunai Antal Buzánszky Jenő, Grosics Gyula, amennyiben egészségi állapota engedi, úgy a helyszínre érkezik Puskás Ferenc.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik