H. K. 2019.11.02 16:18 Frissítve: 2019.11.02 16:53

Úszás: Tusup megerősítette, Földházit elküldték, Cusinato követte

Shane Tusup a nyilvánosság előtt erősítette meg a korábbi sajtóhíreket, miszerint már nem a csapatának tagja Földházi Dávid és Ilaria Cusinato.

 

A rövid videóban Tusup arról beszélt, hogy Földházi Dávid esetében együttesen döntöttek a távozás mellett, az úszó ugyanis „több szabályt is megszegett” a társaságban, ezek „súlyos problémákat” eredményeztek.

Noha Tusup nem mondja ki nyíltan, szavaiból arra lehet következtetni, hogy Cusinatót nem küldték el, hanem ő döntött a távozás mellett – Tusup vele kapcsolatban arról beszél, hogy számára nyitva áll az ajtó, ha szeretne visszatérni, ám ha úgy döntene, akkor a stábnak tudnia kell, hogy maximálisan elkötelezett-e a csapat és a kitűzött célok iránt.

ELŐZMÉNYEK

A napokban az SzPress hírszolgálat arról írt, hogy Földházi Dávid edzéseit a továbbiakban nem Tusup irányítja, mert az amerikai megelégelte, hogy a 24 éves úszónak „kirívó a viselkedése, ráadásul az edzésekhez sem úgy áll hozzá, ahogy kellene”.

Ezzel egy időben Tusup állítólag néhány napos gondolkodási időt adott a csapat vezérúszójának számító olasz Ilaria Cusinatónak, hogy döntse el, folytatná-e vele a munkát.

A Blikk szerint ez nem így történt, Cusinato maga határozott úgy, hogy elhagyja Tusupot, és visszatér korábbi klubjához. „A felek szakítását többek között az is alátámasztja, hogy Cusinato Instagram-oldaláról az összes fotó eltűnt, amelyen volt trénere és a csapat többi tagja szerepel” – írja a Blikk.

A Nemzeti Sport úgy tudja, Cusinato és Földházi a magánéletben egy párt alkot, aminek szerepe lehet a két úszó távozásában.

Tusup csapatát Cusinatóék kiválása után jelenleg Szilágyi Liliána, Wojciech Wojdak és a 15 éves Bujdosó Zsombor alkotja.

2021.01.07 22:07:47

Úszás KOVÁCS ERIKA

Az úszóelnök óvatosabb az olimpiát illetően, de a válogatottak a járvàny ellenére megkapnak minden támogatást.

2021.01.07 20:13:08

Úszás MALONYAI PÉTER 

NS-VÉLEMÉNY. A legjobb szakembereket és valamennyi érdekelt intézményt csatasorba tudta állítani.

2020.12.24 08:28:32

Úszás KOVÁCS ERIKA

Viszonozni akarják azt a törődést és figyelmet, amelyet ők kaptak a kórházban 32 évvel ezelőtt.

2020.12.19 21:57:31

Úszás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Bocsánatot kérni, beismerni nem a gyengeség, hanem az erő jele. Ezért is régi vágyam egy sorozat indítása, amelyben a magyar sport emblematikus alakjai beszélnének arról, amit nem mondhatnak el senkinek, elmondják hát mindenkinek.

2020.12.12 21:07:41

Úszás KOVÁCS ERIKA

NS-VÉLEMÉNY. Tokióban a kapitánynak jóval rövidebb mondatot kell majd ismételgetnie.