Veletek vagyunk!

Vágólapra másolva!
2011.10.07. 21:10
  Már a finn–svéd meccs közben 0–2-nél volt idő emésztgetni, nincs esély a továbbjutásra. Reggel még úgy ébredtünk, hogy csoportunk...

Már a finn–svéd meccs közben 0–2-nél volt idő emésztgetni, nincs esély a továbbjutásra. Reggel még úgy ébredtünk, hogy csoportunk második helyezettje szerencsés esetben legjobb másodikként továbbmehet az Eb-döntőbe, még az is benne volt a pakliban, mi leszünk a másodikok.

A svédek győzelme után este úgy térhetünk nyugovóra, hogy másodikok már nem lehetünk, az pedig, hogy melyik csapat lesz a pótselejtező nélkül továbblépő legjobb második, már vajmi kevéssé érdekes. Ha persze az Eb-selejtező előtt valaki azt mondja, hogy az utolsó előtt játéknapon még reménykedhetünk, látatlanban aláírom.

Ez van. 1–2-nél volt még negyedóra, hogy a finnek kikaparják a gesztenyét, de nem. Ürességet érzek, el tudom képzelni, mire gondolhatnak a válogatott játékosai. Könnyű most azt mondani, hogy kedden le kell győzni a finneket, és kész. Ha hiszik, ha nem, ez most tét nélkül nehezebb lesz, mintha az utolsó játéknapra maradt volna a döntés. Mondjon nekem bárki bármit: jobb, ha van tét, anélkül mit sem ér az egész. Majd' négy napot kell még várni az utolsó meccsre, s jól tudom, hogy profi játékosokról van szó, de így azért nehéz. Mégis, valahogy meg kell oldani ezt a helyzetet. Ha kikapunk vagy döntetlent játszunk itthon a finnekkel, mindenki azt mondja, mi a fenét akartunk, ha még meg se tudjuk őket verni. Pedig tulajdonképpen nem történt más, csak bejött a papírforma, nem jutottunk tovább.

Kedden mégis telt ház várja a csapatot, ez még akkor is igaz, ha tudjuk, a szurkolók azért rohamozták meg a pénztárakat, mert bíztak benne, hogy a svédek legalább egy pontot Helsinkiben hagynak. A jegyeket eladták, különben is a szurkolóknak meg kell felelni. S van itt még valami: ha minden igaz, az Eb-selejtezőben csapat született. Lépten-nyomon ezt hallhatjuk, olvashatjuk, s nem csupán futballcsapatot kell ezalatt érteni, hanem a közösséget is. Ha erről az oldaláról nézem, nagyon egyszerű ez a történet. Nem kell mást tenni, muszáj legyőzni a finneket. Egyrészt a drukkerek, másrészt az önbecsülés miatt. Ne fanyalogjunk, a keddi lesz az első felkészülési mérkőzés a jövő őszi vb-selejtezőre. Ez a tétje. De álljunk pozitívan a helyzethez. „Veletek vagyunk!" – ez a telt házas stadion üzenete. Ezt illik meghálálni.

Kell ennél nagyobb tét?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik