Tenisz: Toni Nadal visszatér, a kanadai felkészülését segíti

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.04.08. 20:20
null
Toni Nadal visszatér (Fotó: AFP)
Címkék
Visszatér Toni Nadal, Rafael Nadal nagybátyja és volt edzője, aki a jövőben a kanadaiak tehetséges teniszezője, Felix Auger-Aliassime szakmai csapatában fog tevékenykedni.

A 60 éves szakember 2017-ben döntött úgy, hogy befejezi volt világelső unokaöccsének felkészítését, és a folytatásban a mallorcaiRafa Nadal Akadémia működtetésére összpontosít.

Most azonban mégis visszacsábították, és már a jövő heti, monte-carlói tornán a 20 éves Auger-Aliassime stábjának tagja lesz. Rafael Nadal 2005-ben éppen ezen a tornán tört be a legjobbak közé, majd néhány héttel később megnyerte első Roland Garros-bajnoki címét, amelyet még 12 követett.

Auger-Aliassime jelenleg 22. a világranglistán, az edzője pedig Frederic Fontang. A szakemberek nagy jövőt jósolnak neki, de egyelőre nem történt meg az áttörés, eddigi hét ATP-döntőjét rendre elvesztette.

Toni Nadal azt mondta: ha a következő hónapokban Auger-Aliassime véletlenül Rafael Nadallal játszana valamelyik tornán, akkor nem fog felülni a játékosoknak fenntartott boxba, egyikbe sem.

„Remélem, Felix egy napon világelső lesz. Most az a dolga, hogy fejlődjön, én pedig továbbra is Rafa nagybátyja leszek”– fogalmazott a spanyol szakember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik