Roland Garros: visszalépett Babos kiemelt ellenfele

SZURDI ISTVÁN jelenti a Roland GarrosrólSZURDI ISTVÁN jelenti a Roland Garrosról
Vágólapra másolva!
2012.05.28. 11:05
null
Babos szorgalmasan készül első meccsére a 2012-es Roland Garroson
Címkék
Ma 13 óra körül (a kettes pálya második mérkőzésén) bemutatkozik élete első Grand Slam-tornáján Babos Tímea, aki reggel jó hangulatú bemelegítéssel hangolt a Szeszil Karatancseva elleni csatára, ugyanis eredetileg kisorsolt ellenfele, Vera Zvonarjova visszalépett.

 

„Ez a pálya gyorsabb, mint a többi, aminek örülök, mert az jobban fekszik nekem″ – mondta Babos, mielőtt birtokba vette volna a kettes pályát a neki rendelt délelőtti 30 perces bemelegítéshez.

A 19 éves magyar teniszező azért választott viszonylag korai időpontot a szokásos meccs előtti beütéshez, mert a kiírás szerint egyedül (illetve edzőjével) tréningezhetett volna rajta. Ehhez képest egyszer csak megjelent Patricia Mayr-Achleitner is, így Babosnak a fél pálya maradt. Aztán a második fél órára már az egész, ugyanis az osztrák hölgy befejezte.

NEM TUDTA VÁLLALNI
„Sajnos a vállam még nem gyógyult meg teljesen, még nem elég jó ahhoz, hogy versenyezzek, ezért kellett meghoznom azt a döntést, hogy visszalépek” – mondta Zvonarjova, aki hozzátette, olimpiai indulásával kapcsolatban még nem tud nyilatkozni, mert előbb szeretne konzultálni egy specialistával.

Babos délutáni ellenfele, Vera Zvonarjova lett volna, aki kihagyta ezt a lehetőséget, s mint később kiderült, visszalépett a versenytől. A világranglista 11. helyén álló orosz sérüléssel küzdött az egész salakszezonban, így összesen egy éles meccset játszott az elmúlt két hónapban, azt is a madridi kék salakon, ráadásul simán kikapott a cseh Petra Cetkovskától.

„Jól éreztem magam a pályán, sokkal jobban, mint tegnap délután″ – jegyezte meg mosolygósan Babos, aki legutóbb két évvel ezelőtt játszott a Roland Garros kettes pályáján, amikor megnyerte a junior párosok döntőjét, és megszerezte élete első Grand Slam-trófeáját az amerikai Sloane Stephensszel az oldalán.

Babos Zvonarjova visszalépése miatt a kazah Szeszil Karatancsevával csap össze, aki szerencsés vesztesként jutott így a főtáblára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik