Roland Garros: jelentés az öltözőből - feszültség a köbön

SZURDI ISTVÁN jelenti a Roland GarrosrólSZURDI ISTVÁN jelenti a Roland Garrosról
Vágólapra másolva!
2012.05.27. 11:05
Címkék
Bár az egyesben érdekelt három magyar játékos közül egy sem lép pályára, mégis érdemes lesz nézni a vasárnap kezdődő Roland Garros nyitó napját. A továbbiakban megtudhatják miért.

Vasárnap legfeljebb az edzőpályán találkozhattunk a magyar teniszezőkkel, akik ki is használták becsülettel a rendelkezésükre álló lehetőséget. Arn Gréta napi penzuma egy kőkemény egy órás mérkőzés volt, a női mezőnybe idén berobbanó luxemburgi szépség, Mandy Minella ellen. Két pályával arrébb Czink Melinda már második óráját töltötte az egyre magasabbra kúszó párizsi nap ragyogásában, ő edzője szerváin gyakorolta a ritörnözést. Arnhoz hasonlóan ő is csak a keddi programban szerepel, addig hétfőn még kétszer tréningezik.

Czink segítségével némi képet is kaphattunk a női mezőny verseny előtti lelkiállapotáról.

„Tegnap elképesztően feszült volt mindenki, mára kicsit javult a helyzet. Ilyenkor ez általános, mindenki nagyon izgul egy nappal a verseny előtt, ráadásul ezúttal az olimpiai pontok miatt is extra nyomás van a játékosokon” – magyarázta az egyébként az átlagtól eltérően teljesen kiegyensúlyozott Czink.

A már a hétfői programban a 11. kiemelt Vera Zvonarjova ellen bemutatkozó Babos Tímea délelőtt egy másik párizsi pályán edzett, de délután ő is kijön a versenyre.

VENUS VISSZATÉR

A tenisz szerelmesei már a nyitó nap programjából csipegethetnek, még akkor is, ha ezúttal a férfiaknál és a nőknél is csak a felső ág fele lép pályára. A Párizsban legutóbb 2010-ben induló Venus Williams például már vasárnap felavatja a Philippe Chatrier Stadion salakját, bár az argentin Paula Ormaechea ellen vélhetően nem fog sok időt a pályán tölteni. Előtte azonban a centerpálya programjában szerepel a két évvel ezelőtti döntős, Samantha Stosur és a 2009-es US Open győztese, Juan Martín del Potro is.

 

A női szépség hódolói figyelmébe a Suzanne Lenglen pálya harmadik meccsét ajánljuk Ana Ivanovics miatt, a nosztalgiázni vágyók pedig eggyel később a mostanában szinte mindenkitől kikapó Andy Roddick és a John Isner elleni 2010-es wimbledoni maratoni óta híres Nicolas Mahut csatájára készülhetnek.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik