Nyikolaj Davigyenko játssza a döntőt Nadallal Key Biscayne-ben

Vágólapra másolva!
2008.04.05. 10:51
Lejátszották a Key Biscayne-i tenisztorna második elődöntőjét is, a negyedik helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenko jutott tovább, a Roger Federert kiverő Andy Roddick ellen. Az orosz teniszező Rafael Nadallal csap össze a döntőben, a versenyzők eddig kétszer játszottak egymással, mindkét alkalommal a spanyol nyert.
Nyikolaj Davigyenko jutott másodikként a döntőbe
Fotó: Reuters
Nyikolaj Davigyenko jutott másodikként a döntőbe
Nyikolaj Davigyenko jutott másodikként a döntőbe
Fotó: Reuters
Nyikolaj Davigyenko jutott másodikként a döntőbe
A negyedik helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenko két szettben verte meg Andy Roddickot a Key Biscayne-i tenisztorna második elődöntőjében, így Davigyenko–Nadal összecsapás lesz a fináléban.

Érdekesség, hogy az orosz sportoló ugyanolyan eredménnyel jutott tovább, mint korábban Rafael Nadal, 7–6, 6–2-re nyert az elődöntőben.

Davigyenko az ellen a Roddick ellen tudott diadalmaskodni, aki a világranglista első helyén álló Roger Federert ütötte ki a negyeddöntőben. Az orosz és az amerikai teniszező ez idáig hat alkalommal csaptak össze pályafutásuk során, de most először tudott nyerni Davigyenko.

A vereség után Roddick méltatta ellenfele képességeit, elismerően beszélt az oroszról.

„Egy centi helyet sem adott a szerváimnál. Hasonlóan állt fel André Agassihoz, az alapvonal jobb oldalán, és bárhogy adogattam, oda ütötte vissza a labdát, ahova akarta. Úgy gondolom, ha jó formában van, nagyon jól tud játszani” – mondta az elődöntő után az amerikai.

A döntőben Rafael Nadal ellen nehéz dolga lesz az orosz teniszezőnek, a két versenyző idáig két alkalommal játszott egymással, mindkétszer a spanyol nyert három szettben.

KEY BISCAYNE-I TENISZTORNA

FÉRFIAK, ELŐDÖNTŐ
Davigyenko (orosz 4.)–Roddick (amerikai 6.) 7–6, 6–2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik