Ismét alulmaradt Roger Federer David Nalbandiannal szemben

Vágólapra másolva!
2007.11.01. 22:48
Két szettben szenvedett vereséget az első helyen kiemelt Roger Federer David Nalbandiantól a 2,08 millió euró összdíjazású párizsi férfi tenisztornán, a Mestersorozat utolsó állomásán. Az argentin teniszező így bejutott a viadal negyeddöntőjébe.

Már a horvát szervakirály, Ivo Karlovic ellen is megszenvedett a világelső a francia torna második fordulójában, a David Nalbandian elleni nyolcaddöntő pedig már valóban végállomást jelentette Roger Federer számára - ismételten.

Mint ismeretes a madridi torna döntőjében is Nalbandian búcsúztatta a svájci klasszist. Az argentin most 6:4, 7:6-ra verte Federert, s jutott a torna negyeddöntőjébe.

Nalbandian - akinek agresszív stílusa sosem volt Federer kedvence - ezúttal is bátran kezdett, és már 5:2-re vezetett, amikor a svájci klasszis megkezdte a felzárkózást. Ám hiába hárított öt játszmalabdát, egy remek tenyeres keresztütéssel az argentin így is megnyerte az első játszmát.

A másodikban is jól teniszezett, és 5:4-nél már a mérkőzésért adogahatott, amikor Federer megbrékelte, és kiharcolta a rövidítést. Ott azonban ismét Nalbandian akarata érvényesült: hamar előnybe került, esélyesebb ellenfele pedig hiába hárította az első mérkőzéslabdát, a másodiknál ő rontott, így az argentin 7-3-ra nyerte a tie-breaket, és 11 nap alatt másodszor verte meg a világelsőt.

Nalbandian ezzel 8-8-ra javította mérlegét Federerrel szemben, aki ettől a vereségtől függetlenül már biztosította helyét az év végi világranglista élén.


ATP-TORNA, BNP PARIBAS MASTERS, A MESTERSOROZAT 9. ÁLLOMÁSA, PÁRIZS (2 082 500 euró összdíjazás)

2. FORDULÓ:
David Nalbandian (argentin)-Roger Federer 6:4, 7:6 (7:3)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik