A belga Justine Henin is a nyolc között, következik Serena Williams

Vágólapra másolva!
2007.09.03. 09:00
A US Open, az Amerikai Nyílt Teniszbajnokság férfi egyeseinek küzdelmétől a harmadik fordulóban vett búcsút a nyolcadik helyen kiemelt spanyol Tommy Robredo, aki meglepetésre sima vereséget szenvedett a lett Ernests Gulbistól. A nőknél a világelső belga Justine Henin, a szerb Jelena Jankovics és az amerikai Venus Williams is bejutott a nyolc közé, így a felső ágon igen színvonalas negyeddöntőkre van kilátás.
Novak Djokovics esélyt sem adott argentin ellenfelének
Reuters
Novak Djokovics esélyt sem adott argentin ellenfelének
Novak Djokovics esélyt sem adott argentin ellenfelének
Reuters
Novak Djokovics esélyt sem adott argentin ellenfelének

A hölgyeknél Henin ellen a tizenötödik kiemelt orosz Dinara Szafina semmilyen ellenállást nem tudott tanúsítani: az első játszmában szinte „feltörölte” ellenfelével a borítást az esélyesebb belga, aki még játékot sem vesztett.

A másodikban is csupán kettőt, elég megalázó helyzetbe hozva ezzel Szafinát. A negyeddöntőben Serena Williams ellen azonban már minden bizonnyal nagyobb erőkifejtésre lesz szükség Henintől.

A két klasszis csatájában az amerikai 6-5-re vezet, de az utóbbi két mérkőzést a belga nyerte, igaz idén Serena Williams Miamiban a döntőben már elkapta a világelsőt. Keménypályán az amerikai fölénye nyomasztó, ugyanis mindhárom, ezen a borításon játszott találkozójukat megnyerte, 2001-ben az US Open nyolcaddöntőjében.

Minden bizonnyal sok izgalmat tartogat a Jelena Jankovics (szerb, 3.)-Venus Williams (amerikai, 12.) párharc, szintén az elődöntőbe jutásért. Előbbi három, utóbbi két játszmában nyert a nyolcaddöntőben. Kettejük csatájában Jankovics 3-2-re vezet, de egyetlen keménypályás mérkőzésüket, 2005-ben Stanfordban, az amerikai nyerte.

A férfiaknál a lett Ernests Gulbis, a világranglista 88. helyezettje három nagyon sima játszmában verte a US Openen nyolcadik helyen kiemelt spanyol Tommy Robredót.

Könnyedén nyert a harmadik helyen rangsorolt szerb Novak Djokovics is, igaz az argentin Juan Martin Del Potro elleni győzelme papírforma volt.

A Moyá (spanyol, 17.)-Kohlschreiber (német) és a S. Wawrinka (svájci) - Ginepri (amerikai) csata egyaránt öt-öt játszmában dőlt el, hasonlóság volt a két találkozón, hogy az elsőt játszmát mindkét esetben a későbbi vesztes nyerte.

Érdekesség, hogy a december 10-i, budapesti II. Kenó nemzetközi teniszgála négy aktív klasszisa közül három is vasárnap búcsúzott: a férfiaknál horvát Ivan Ljubicic és a spanyol Tommy Robredo is a 3. fordulóban esett ki, míg a hölgyeknél a szerb Ana Ivanovics számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást.

A reményt egyedül az új kedvenc, Szávay Ágnes élteti, aki hétfőn már a negyeddöntőért játszik egyesben az ukrán Julia Vakulenko ellen.

US OPEN, AMERIKAI NYÍLT TENISZBAJNOKSÁG, 19 653 EZER DOLLÁR ÖSSZDÍJAZÁS, KEMÉNY PÁLYA:

FÉRFI EGYES, 3. FORDULÓ:
Gulbis (lett) - Robredo (spanyol, 8.) 6:1. 6:3, 6:2
Moyá (spanyol, 17.)-Kohlschreiber (német) 4:6, 7:5, 7:6, 4:6, 6:4
Djokovics (szerb, 3.) - Del Potro (argentin) 6:1, 6:3, 6:4
S. Wawrinka (svájci) - Ginepri (amerikai) 5:7, 6:4, 4:6, 6:4, 6:3

A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA:
Federer (svájci, 1.) - Lopez (spanyol)
Berdych (cseh, 9.) - Roddick (amerikai, 5.)
Davigyenko (orosz, 4.) - Li (dél-koreai)
Haas (német, 10.) - Blake (amerikai, 6.)
Gulbis (lett) - Moyá (spanyol, 17.)
Monaco (argentin, 23.) - Djokovics (szerb, 3.)
S. Wawrinka (svájci) - Chela (argentin, 20.)
Ferrer (spanyol, 15.) - Nadal (spanyol, 2.)

NŐI EGYES, NYOLCADDÖNTŐ:
Henin (belga, 1.) - Szafina (orosz, 15.) 6:0, 6:2
Jankovics (szerb, 3.) - Bammer (osztrák, 19.) 6:4, 4:6, 6:1
V. Williams (amerikai, 12.) - Ivanovics (szerb, 5.) 6:4, 6:2

A NEGYEDDÖNTŐBEN:
Henin (belga, 1.) - S. Williams (amerikai, 8.)
Jankovics (szerb, 3.) - V. Williams (amerikai, 12.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik