A kilátások: borzaStoke

161782 161782161782 161782
Vágólapra másolva!
2013.05.12. 01:05
Címkék
Az angol sznobizmus  kezdetben olyan formában ragadt rám, hogy csak angol bajnoki meccset voltam  hajlandó (saját akaratomból és előre tervezett...

Az angol sznobizmus kezdetben olyan formában ragadt rám, hogy csak angol bajnoki meccset voltam hajlandó (saját akaratomból és előre tervezett módon) megnézni. Mára ez odáig fajult, hogy szinte már csak Spurs meccsek kedvéért ülök le a monitor/TV elé. Ez alól esetenként Arsenal bajnokik jelentenek kivételt, de azok is csak addig, amíg a woolwich pontvesztésére esély van. Kedden mégis némi izgalommal néztem végig a Wigan-Swansea derbit. Hiába volt fordulatos és szórakoztató meccs, a végén csalódottan kellett konstatálnom, hogy idén sem fog kiesni a Stoke. Pedig idén közel kerültek végre hozzá, de sokéves reményem újra hiú ábránd maradt. A 2013-as naptári évben elért mutatójuk a QPR elleni, április végi győzelmük előtt 1gy-2d-10v volt. Csak a pofozógép Readinget tudták legyűrni egyetlen góllal. Nehéz feldolgozni, hogy még így is bent tudtak maradni. Igaz, ezt a tényt minden évben nehéz feldolgozni.Az angol sznobizmus kezdetben olyan formában ragadt rám, hogy csak angol bajnoki meccset voltam hajlandó (saját akaratomból és előre tervezett módon) megnézni. Mára ez odáig fajult, hogy szinte már csak Spurs meccsek kedvéért ülök le a monitor/TV elé. Ez alól esetenként Arsenal bajnokik jelentenek kivételt, de azok is csak addig, amíg a woolwich pontvesztésére esély van. Kedden mégis némi izgalommal néztem végig a Wigan-Swansea derbit. Hiába volt fordulatos és szórakoztató meccs, a végén csalódottan kellett konstatálnom, hogy idén sem fog kiesni a Stoke. Pedig idén közel kerültek végre hozzá, de sokéves reményem újra hiú ábránd maradt. A 2013-as naptári évben elért mutatójuk a QPR elleni, április végi győzelmük előtt 1gy-2d-10v volt. Csak a pofozógép Readinget tudták legyűrni egyetlen góllal. Nehéz feldolgozni, hogy még így is bent tudtak maradni. Igaz, ezt a tényt minden évben nehéz feldolgozni.

Ha Woland mester emiatt kicsit talán meg is bánja, hogy átmenetileg és önfeláldozóan kiengedte a kezéből a gyeplőt, én szakítok a következetesen diplomatikus stílusával, ami néha túlzó tiszteletet adott meg az aktuális ellennek és vállalom az elfogult és kritikus hangnemet, figyelmen kívül hagyva, hogy ezzel kit sértek meg. Tegye fel a kezét, aki nem szeretné, hogy a Stoke City névvel ellátott rögbi csapat évekre eltűnjön az angol élvonalból és méltó helyére kerüljön. Köszönöm. E röpke és teljes mértékben reprezentatív közvélemény-kutatás után néhány érvet hozok fel amellett, hogy ez miért is szolgálja minden szurkoló érdekét.

A Sky Sports News élőben Stoke-on-Trentből.

Igen, a minden alatt a (képen látható) Stoke szimpatizánsokat is értem. Nekik is kell egy kiesés okozta sokk, ami egy új csapat építését hozná magával. Hihetetlen, hogy emberek ezrei fizetnek kéthetente azért, hogy ezt a sárdagasztást nézzék. Mordornak vesznie kell! Lassan minden átigazolási időszak arról szól, hogy olyan játékost vesznek, akinél a 185 cm fölötti magasság preferálása az egyéb (a futball esetén lényeges) adottságok kárára megy. Ha valaki ennél alacsonyabb, az csak abban az esetben fordul elő, ha az illetőnek nincs nyaka. Becsülendő dolog, ha egy csapat stílusának megfelelő játékoskeretet építenek fel tudatos és kitartó munkával, de ha a ez a stílus a már ismert képet mutatja, akkor ez egyáltalán nem igaz. Bedarálni, szétrúgni az ellenfelet, a támadójátékot pontrúgásokra és bedobásokra építeni, még hazai pályán is csak védekezni és ész nélkül ívelgetni előre a brusztolós csatároknak nem igazán megnyerő látvány. A mindezért felelős menedzser személye pedig külön fejezetet érdemelne. Meg egy 24 órás Fásy Zsüli koncertet az ablaka alatt. Akárhányszor megláttam Pulis Tónit a baseball-sapkájában és a melegítőjében a mikrofonok előtt ülve, mindig felmerült bennem a kérdés: ki a tököm engedte be a szertárost a sajtószobába? Mert bizony nem csak a külseje utalt erre, hanem a nyilatkozatai is, amikben olyan szabálytalanságok utáni döntésekért vonta felelősségre a játékvezetőket, amiket a csapata percenként követ el. Ha van a Premier League klubok orvosi és rehabilitációs egységeinek szakszervezete, akkor biztosan pénzelik ezt a csapatot, hogy ne maradjanak munka nélkül. A Stoke focistái pedig nem maradnak az adósaik és becsülettel viszonozzák a támogatást.

A címben szereplő, nehezen minősíthető szóvicc nem csak a mérkőzés körülményeire utal, hanem arra a (most már biztossá vált) helyzetre is, hogy már nincs a kezünkben a sorsunk. A Chelsea a minap belampardolta magát a BL-be és csak az Arsenal botlásában bízhatunk a Wigan és/vagy a Newcastle ellen. Nagyon remélem, hogy nem ma, hanem az utolsó fordulóban fog eldőlni a negyedik hely sorsa. Azt felesleges mondanom, hogy kinek a javára.

Ha minden igaz, sérültlistánk egy névvel rövidebb lett. Kaboul és Sandro neve továbbra is vastagon szedve virít rajta, viszont Dembelének jót tett a rehabilitáció Amszterdamban (a tripperre kiposztolt képen látható bájos fehérnéppel a robogóján ücsörögve ez könnyen érthető is) és nagyon valószínű, hogy bevethető lesz. Minden ellenfél és felállás ellen tudok hozni egy okot, hogy Moussa barátunk miért nélkülözhetetlen a jelenlegi csapatból. Most éppen azt, hogy egy ilyen masszívan védekező csapat feltöréséhez kell egy olyan ember a középpályán, aki meg tudja bontani a vonalakat a dinamikájával és ha kell, el tud ereszteni egy tetszetős bombát a ráadásban (ld: Lyon meccs). A Stoke ellen már közhely, hogy magasítani kell, ezért is nagy érvágás (még mindig) Kaboul hiánya és ezért is gondolom, hogy az idén borzalmas formában játszó Benny kikerül a kezdőből és Vertonghen kerül ki balra, besegítve a Caulker-Dawson légvédelemnek. Ez már csak azért sem lenne meglepő, mert a 0-0-ra végződött (rém gyenge) odavágón is így álltunk fel a Lane-en. Ha valamelyik meccs nem fekszik Parkernek, akkor ez a maira tökéletesen igaz. Nincs égető szükség védekezésben a rombolására a középpályán, úgyis átívelik felettük a labdát, támadásban pedig a körülményes, lassú gondolkodására és a labda körül járt tiszteletköreire. Bármilyen minősíthetetlen is volt Huddlestone a Chelsea ellen, most nem fognak hülyét csinálni belőle fifikás hobbitok, több ideje is lesz gondolkozni a precíz passzok előtt, tőle is jól jön majd pár távoli bomba és a magassága is hasznos lehet majd, úgyhogy nálam ma ő nyert. Szinte kizárt, hogy Adebayor megint olyan jól játszon, mint legutóbb, kevesebb területe lesz és jobban elfárad majd az állandó gyötréstől, de ott a helye a kezdőben. Lennon okozhat némi fejtörést. Nem az a típus, aki gyorsan formába lendül a sérülései után, de itt az ideje végre, hogy ő is mutasson valamit. Nem rossz ötlet, ha csereként küldi be AVB a már kissé fáradtabb lábakon álló védők közé, de mégis rá és Sigurdssonra szavazok a széleken. Llorisra nagy feladat vár, de most nem az ötödik hátvéd szerepében, hanem a légelhárításban. Nehéz elfeledni szerencsétlen Gomes első meccsét a Stoke ellen. Már a vágóhídra sem volt jó a fickó kolbásznak, annyira bedarálták.

Lloris

Walker - Dawson - Caulker - Vertonghen

Huddlestone - Dembele

Lennon - Bale - Sig

Adebayor

A Stoke City fennállásának 150. évfordulóját fogja ünnepelni ellenünk. Még ingyen mezeket is kapnak a szurkolók, hogy piros-fehér legyen a teljes lelátó. A West Ham ellen már egyszer ünneprontók voltunk idén, nagyon remélem, hogy most még inkább sikerül tönkre vágni a partyt. A keretre nem fecsérlek sok karaktert és olyan alapos scout sem vagyok, mint Woland. Adott egy, pár nagy csapat által körbeudvarolt, igértes bosnyák kapus, vérrel itatott robusztus hátvédek, néhány gyors, de nem félelmetes szélső, a középpályán pár NFL-es tackle, elöl pedig jó tápon tartott csatárok. Két szép emlékű név még akad a névsorban. A minket BL-be fejelő Peter és a szegény öccsével együtt a futballkarrierjét is meggyilkolt, örökre szimpatikus Palacios. Közkívánatra (Dunga testvérünk igénye ennek számít) megemlítem a skót bunkót, Charlie Adamet, akinek nem csak a metszőfogai, hanem az agysejtjei között is az átlagosnál nagyobb távolság van. A szadista barom nem csak nyilatkozatiban fejtette ki ellenszenvét Bale iránt, hanem tettekben is tudtunkra adta. Mindig is utazott rá, hogy eltörje a bokáját, ez egy ízben sajnos sikerült is neki. Ha ez most is sikerülne neki, akkor az FA-től legalább olyan büntetést várok el, mint amit egy nevetséges harapásért adtak. Remélem, a walesi bárd ezúttal is a lenti képsorokon látható módon ad majd neki választ.

A spori Kevin Friend lesz, majd meglátjuk, mennyire a barátunk. Legutóbb a Leeds elleni januári kupagyalázatunkat vezette, ami nem túl jó ómen, de van ennél még rosszabb is: a negyedik játékvezető egy bizonyos Chris Foy. Igen, Stoke idegenben és a drága jó Foy, e konstellációtól mindannyiunkban gyönyörű emlékek törnek fel (meg egy kis gyomornedv).

Én a jóslatok ingoványos mocsarára nem merészkedem, de bízom a győzelemben. Végre nem mi játszunk az Arsenal után, hanem fordítva, legyen végre rajtuk is némi nyomás. Idegenbeli mutatónk a PL-érában talán még sosem volt ilyen jó. Idegenben rúgott gólok számában a másodikak vagyunk a ligában a ManUtd mögött. Csak a QPR ellen nem szereztünk gólt vendégként. Aggodalomra csak a szögletekből kapott gólok száma adhat okot, az viszont ezen a meccsen sajnos nagyon is sokat.

Már csak két meccs kell a BL-ért!

Amint a google translate mondja: Gyere, Te sarkallja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik