Fakupáncs: Fulham-Tottenham

Vágólapra másolva!
2011.01.29. 21:01
Csak elérkezett a hétvége! Először is bocsánatot kell kérnem: felelőtlenül beígértem egy játékos-specifikus posztot a hétre, erre nem tudtam...

Csak elérkezett a hétvége! Először is bocsánatot kell kérnem: felelőtlenül beígértem egy játékos-specifikus posztot a hétre, erre nem tudtam befejezni az istennek se. Szóval mea culpa. No, de lássuk miből élnek kedvenc milliomosaink! FA-kupa forduló! Londoni derby! Idegenben! Ex-tottenhames játékosok és távolbaszakadt hazánkfia az ellenfélnél! Van tehát minden mi szem-szájnak ingere - olyannyira, hogy akinek megadatott a SportKlub vételének lehetősége az élőben meg is tekintheti a mérkőzést. Ezt nyilván Gerazolinak köszönhetjük, de kérdéses, hogy játszat-e majd a szentéletű támadó.Csak elérkezett a hétvége! Először is bocsánatot kell kérnem: felelőtlenül beígértem egy játékos-specifikus posztot a hétre, erre nem tudtam befejezni az istennek se. Szóval mea culpa. No, de lássuk miből élnek kedvenc milliomosaink! FA-kupa forduló! Londoni derby! Idegenben! Ex-tottenhames játékosok és távolbaszakadt hazánkfia az ellenfélnél! Van tehát minden mi szem-szájnak ingere - olyannyira, hogy akinek megadatott a SportKlub vételének lehetősége az élőben meg is tekintheti a mérkőzést. Ezt nyilván Gerazolinak köszönhetjük, de kérdéses, hogy játszat-e majd a szentéletű támadó.

A lehetséges ellenfeleket nézve elmondhatjuk, hogy belehúztunk a sorsolásba. Ősszel sem volt sima játszma a Craven Cottage-en tett látogatásunk - ha még emlékeztek rá, egy bizonyos Tommy Huddlestone sivító bombájával nyertük meg azt a meccset 2-1-re. Az volt Hughes-ék első veresége a szezonban és marhára berágtak a bíróra, mert szerintük a lövés pillanatában lesen legelésző Gallas-apó zavarta Schwarzert a kilátásban. Amiben akár még lehet is némi igazság, viszont szerintem Hudd lövése úgyis bement volna, ha Gallas akkor éppen Gomes-szel rexezik a Rózsában.

CSAPATHÍREK

Gareth háta még mindig fáj, de remélhetőleg max. két meccset kell majd kihagynia. Műteni nem kell az tuti. Pavlju és Assou-Ekotto visszatér a keretbe, Wilson még kérdéses. A legrosszabb hír Huddlestone-nal kapcsolatos - úgy volt, hogy február közepén visszatérhet a srác, de a héten rásérült a bokájára és már azt is fontolóra kell vennie Harry-nek, hogy kihagyja a 25-ös PL-, ill. BL-keretből... igen, ennyire rossz a helyzet. Az egyértelmű, hogy mióta lesérült a srác nem játszottunk olyan jól mint amikor még számíthattunk rá. Nagyon fájdalmas következményekkel járhat a hiánya a negyedik helyért folytatott versenyfutásban. Pedig bűnlassú a gyerek.

A keretet érintő legfrissebb hír, hogy Robbie Keane éppen orvosi vizsgálaton vesz részt a West Ham-nél. Ha minden jól megy megmenti őket a kieséstől, ami a javukra billenti majd a mérleg nyelvét az Olimpiai Stadion ügyében, aztán amikor már rájuk írták az ingatlant kiesnek a francba. Óh, be szép is lenne!

Jelenleg úgy tűnik, hogy nem érkezik senki sem Robbie helyére, hacsak Fernando barátunk nem gondolja meg magát és nem követeli a Lane-re költözést. A Benzema ügy lehet, hogy csak kamu volt, Carroll pedig remélem, hogy kamu, elvégre a Sun-ban megjelent infókra támaszkodnak a 25milliós ajánlatot emlegetők. A kis uruguayi csaló kannibál is úgy tűnik megtalálta méltó helyét (hálistennek!, sokáig tartott volna amíg meg tudom kedvelni valahogy...).

A Fulham-nél Schwarzer még nem tért vissza Ázsiából, Zamora pedig még mindig sérült. A Chelsea-től kölcsönzött Kakuta nem játszhat az FA-Kupában, Sidwell viszont bevethető. Dempsey, Murphy és Gera személyében van náluk bőven középkategóriás kreatív játékos, Andy Johnson pedig kábé Zamora-kategória. (Hirtelen nem is tudom melyikükre nézve sértő ez a párhuzam.)

A Fulham vendégeként 2003 óta nagyon megszenvedünk - az őszi győzelem volt hét év alatt az első siker! Hughes-nak beletelt egy kis időbe amíg ugyanolyan masszív csapatot csinált a nyugat-londoniakból mint amilyennek Hodgson alatt tűntek, de mostanában mindenki megszenved ellenük. A legutóbbi, Liverpool elleni meccsük különösen nyugtalanító volt - hatalmas mák kellett Dalglish-éknak a győzelemhez és az utolsó tíz percben úgy nyomtak Dempsey-ék, hogy öröm lett volna nézni, ha nem a kupameccs járt volna közben az ember eszében.

Tavaly is összefutottunk a Fulhammel a kupában - az idegenbeli 0-0 után hazai pályán eléggé simán kinyírtuk őket (ha jól emlékszem még Bentley is szerzett gólt). Most kifejezetten kellemetlen lenne ha újrajátszás kerekedne a dologból - alighanem a Milan elleni BL-nyolcaddöntő két fordulója közé kellene beékelni az extra meccset.

Nem kérdés, hogy a Fulham vért fog izzadni a továbbjutásért. A bajnoki szezonjuk most már bevallottan a kiesés elkerüléséről szól, szóval a kupa az egyetlen lelkesedésre okot adó programjuk a nyaralásig. Nekünk alighanem harmadik számú prioritás ez a sorozat - de ettől még sanszos, hogy a lehető legerősebb csapatot küldi pályára Redknapp. Ez teljesen rendjén való egyébként - több mint egy hete nem játszottunk meccset, senki sem lehet igazoltan fáradt.

Ami kis aggodalommal tölt el az az, hogy Pienaar újra kezdő lehet, és legutóbb elég siralmas produkciót produkált. Viszont az is igaz, hogy jól is elsülhet a dolog - úgy is fel lehet fogni, mint instant javítási lehetőséget. Szóval legyünk optimisták és bízzunk abban, hogy: 1. Harry nem nyúlt teljesen mellé, 2. Pienaar kicsit jobban összeismerkedett a csapattársakkal az elmúlt hét folyamán.

Nehéz meccs lesz az tuti, de jó lenne továbbmenni. A sérülésektől eltekintve mindkét csapat a legerősebb összeállításában lép majd pályára, és igazság szerint így még idegenben is nekünk kellene az esélyesnek lennünk. Ennek ellenére többen tippelnek hazai továbbjutást mint vendégsikert. Itt viszont sosem fogtok olyan tippet olvasni ami nem liliomfehér diadalt prognosztizál - csatárgólokkal 2-0-ra hozzuk a derby-t!

YID ARMEH!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik